گروه «ویژه اقدام مالی» برای آخرین بار به جمهوری اسلامی ایران برای اجرای کنوانسیون پالرمو فرصت داد

گروه ویژه اقدام مالی، با سرواژه «اف‌ ای تی اف» (FATF)، روز جمعه‌ ۲۶ مهر، چهار ماه دیگر به جمهوری اسلامی فرصت داد که کنوانسیون پالرمو را اجرایی کند.

به گزارش رویترز، گروه ویژه اقدام مالی فوریه ۲۰۲۰ را آخرین مهلت ایران خوانده و گفته است که اگر ایران تا پایان مهلت مذکور کنوانسیون پالرمو را به اجرا درنیاورده و خود را با معیارهای بین‌المللی منطبق نکند، این گروه به همه اعضای خود توصیه خواهد کرد که اقدامات تقابلی را به اجرا درآورند.

کنوانسیون پالرمو از پیمان‌نامه‌های مورد حمایت سازمان ملل است که برای مبارزه با قاچاق انسان، تولید غیرقانونی، قاچاق اسلحه و مهمات تصویب شد. دولت جمهوری اسلامی در قالب لایحه‌ای در تلاش برای پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌ یافته فراملی است و ‌‌تی.اف.سی. لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم است که دولت ایران برای خروج از فهرست سیاه گروه اقدام مالی مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم (اف‌ای‌تی‌اف) نیازمند تصویب آن‌ها است. هنوز این لوایح به صورت قانون در ایران در نیامده‌اند.

این ششمین بار است که نهاد مذکور به ایران فرصت می‌دهد تا اقدامات لازم را در راستای مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی انجام دهد.

پیشتر، مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۱۹ مهر در پیامی در توئیتر از رویکرد جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی انتقاد کرد و گفت تهران در این زمینه جدی نیست. وی در این توئیت نوشت: «اگر ایران در مبارزه با تامین مالی تروریسم و پیوستن به استانداردهای جهانی ضدپولشویی و تامین مالی تروریسم جدی بود، فورا به کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم می‌پیوست.»

همچنین ببینید: سردرگمی مقامات جمهوری اسلامی درباره سرنوشت پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو، دو روز بعد از هشدار مایک پمپئو

«اف ای تی اف» یک نهاد نظارت بر نقل و انتقال پول است که با هدف جلوگیری از جرایم مالی جهانی و تامین مالی تروریسم فعالیت می‌کند.