اعدام دست‌کم ۷ تن در ساری، زاهدان و اصفهان

آمار رو به افزایش اعدام‌ها توسط جمهوری اسلامی در ایران

منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی دست‌کم هفت زندانی را در شهرهای مختلف ایران اعدام کردند.

بر اساس گزارش منابع حقوق بشری در روز یک‌شنبه دوم دی، چهار زندانی از جمله یک زن در ساری، دو زندانی در اصفهان، و یک تن دیگر نیز در زاهدان به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شدند.

سازمان حقوق بشر ایران، هویت و اتهام زندانیان اعدام شده در ساری را «عفت حامدی ۳۵ ساله، یوسف ستاری ۳۸ ساله» در ارتباط با اتهام «قتل» و «جمال عسگرآبادی ۴۵ ساله، و منوچهر هدایتی ۴۷ ساله» در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر اعلام کرده است.

همچنین هرانا، ارگان رسانه‌ای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داد که دو زندانی با هویت اشکان پارسه ۲۹ ساله اهل الیگودرز و آرمان صمدی حدودا ۳۰ ساله در زندان مرکزی اصفهان به دست مقامات قضایی اعدام شدند.

بر اساس این گزارش، هر دو زندانی اعدام شده در زندان دستگرد (مرکزی) اصفهان با اتهامات مربوط به مواد مخدر روبه‌رو بوده‌اند و توسط دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شده بودند.

اعدام زندانیان در ارتباط با مواد مخدر در چهار سال گذشته به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی به طور دائم افزایش یافته است، چنان‌که به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، شمار اعدام‌ها در سال گذشته میلادی نسبت به سال پیش از آن، با رشد ۸۴ درصدی به «۴۷۱ اعدام» رسیده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تداوم افزایش چشمگیر موارد اعدام در ایران در سال جاری؛ گفت‌وگو با محمود امیری مقدم

بنا بر اعلام منابع حقوق بشری، یک زندانی دیگر نیز به نام سلطان جهان‌تیغ در ارتباط با اتهام «قتل عمد» در زندان مرکزی زاهدان توسط مقامات قضایی اعدام شد.

صدور و اجرای حکم اعدام با عنوان «قصاص نفس» در جمهوری اسلامی ایران در شرایطی انجام می‌شود که مطابق قوانین حکومتی، قتل عمد، درجه‌بندی نشده است و «هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام می‌شود.»

بر اساس گزارش سازمان جهانی «اطلاع‌رسانی در مورد اعدام»، جمهوری اسلامی ایران با ۸۸۲ اعدام ثبت‌شده از آغاز سال جاری تا ۱۱ آذر، بیشترین میزان اعدام‌ها در جهان را دارد.

زندانیان سیاسی عضو «کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام» بارها تأکید کرده‌اند که صدور و اجرای مجازات اعدام توسط جمهوری اسلامی برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه ایران صورت می‌گیرد.

همچنین ببینید: تأکید دو زندانی سیاسی بر فراجناحی بودن کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام

پیش از این، مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، با انتقاد از وضعیت حقوق بشر و افزایش شمار اعدام‌ها در زندان‌های جمهوری اسلامی خواستار کاهش صدور احکام اعدام در ایران شده است.