رسانههای حقوق بشری از اعدام هفت زندانی در زندانهای عادلآباد شیراز، سپیدار اهواز، دستگرد اصفهان و گرگان خبر دادند.
سازمان حقوق بشر ایران که در نروژ مستقر است در این رابطه اعلام کرد که سه نفر از این زندانیان از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر، دو تن از آنها بابت اتهام «تجاوز به عنف» و دو زندانی دیگر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند.
بنابر این گزارش افراد اعدام شده عباس خدایاری، ناصر حسینی، محمد چمن پیرا، حامد حریری، رضا سلیمانزاده، طیب منصوری و آیت عبدالفتحی بودهاند.
بر اساس این گزارش، خدایاری، حسینی و چمن پیرا روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه در زندان عادل آباد شیراز و عبدالفتحی در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند.
بنابر گزارشها روز پنجشنبه ۱۲ مهر، حریری و سلیمان زاده در زندان گرگان و منصوری در زندان دستگرد اصفهان اعدام شدند.
به نوشته وبسایت ههنگاو، خدایاری و حسینی در یک پرونده مشترک از بابت اتهام حمل ۱۱۰ کیلو گرم مواد مخدر از سه سال پیش بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. عبدالفتحی نیز از حدود سه سال پیش از بابت اتهام مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
بنابر این گزارش محمد چمنپیرا از پنج سال پیش از بابت اتهام «تجاوز» و «قتل» بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. حامد حریری نیز از ۳ سال پیش از بابت اتهام «تجاوز» و قتل یک دختر به اعدام محکوم شده بود. سلیمانزاده نیز از حدود سه سال پیش از بابت اتهام «قتل با انگیزه ناموسی» بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. منصوری نیز سه سال پیش از بابت اتهام «قتل عمد دوست خود بر سر مسائل مالی»، بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
در خبری دیگر نیز رسانههای حقوق بشری از اجرای حکم سه زندانی از جمله یک زن قربانی (کودک همسری) که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندانهای بم، اهر و بیرجند خبر دادند.
به نوشته حالوش حبیبالله محمدزهی سحرگاه امروز یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳، در زندان بم اعدام شد. محمدزهی در سال ۱۴۰۰، از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در شهرستان بم بازداشت و توسط دادگاه انقلاب این شهرستان به اعدام محکوم شد. حکم این زندانی بدون انجام آخرین ملاقات و دیدار با خانواده به اجرا در آمده است.
همچنین به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، دو زندانی از جمله یک زن قربانی (کودک همسری) در زندان های بیرجند و اهر اعدام شدند. هویت آنها، اختر قربانلو و مجتبی زعفرانی گزارش شده است. خانم قربانلو روز سه شنبه ۱۰ مهر، در زندان اهر اعدام شد و حکم اعدام آقای زعفرانی روز یکشنبه ۸ مهرماه در زندان بیرجند به اجرا درآمد.
روز گذشته نیز رسانههای حقوق بشری از اجرای حکم اعدام سه زندانی از جمله یک زن از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل در زندانهای تبریز و زنجان خبر داده بودند.
سازمان حقوق بشر ایران با اعلام این خبر نوشته بود، زهرا فیضی ۴۱ ساله، مصطفی کاوندی ۳۹ ساله، و علی بهرامی ۳۶ سال بودند.
براساس گزارشها مصطفی کاوندی و علی بهرامی از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. زهرا فیضی نیز چهار سال قبل به اتهام قتل همسر خود بازداشت و سپس به اعدام محکوم شد.
وبسایت خبری هرانا در گزارش سالانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران نوشته است در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران پیشتر گفته بود که جمهوری اسلامی در سال گذشته «با هدف ارعاب جامعه و پیشگیری از اعتراض»، دست کم ۴۷۱ نفر را با اتهامهای مرتبط به موادمخدر اعدام کرده است.
در همین رابطه بیش از ۸۰ نهاد حقوق بشری در بیانیهای تقاضا کردند که ادامه همکاری دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل متحد با جمهوری اسلامی به توقف اعدامهای مرتبط با مواد مخدر مشروط شود.
در همین رابطه سازمان حقوق بشری ههنگاو اردیبهشت ماه سال جاری از رشد بیش از ۳۰۰ درصدی اعدامها در ایران در یک ماه خبر داده بود که نشان دهنده شتاب جمهوری اسلامی در اعدام است.