همه‌گیری دوگانه؛ اروپا نگران شیوع همزمان آنفولانزا و کرونا است

با افزایش موارد ابتلا به آنفولانزا و شیوع گسترده انواع جدید ویروس کرونا، اروپا با پدیده‌ای روبرو شده است که نام «همه‌گیری دوگانه» را برای آن انتخاب کرده‌اند.

آمار اتحادیه اروپا نشان می‌دهد قرنطینه، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی در زمستان گذشته آنفولانزا را که سالانه جان حدود ۶۵۰ هزار نفر را در سراسر جهان می‌گرفت، موقتا ریشه کن کرد.

اما امسال که با سرعت گرفتن واکسیناسیون کرونا، محدودیت‌ها برداشته شده‌اند بار دیگر موارد ابتلا به آنفولانزا بالا رفته است.

گزارش‌ها نشان می‌دهند نوع غالب آنفولانزا که امسال در چرخش است، سویه «اچ «۳ ویروس A است که شدیدترین موارد بیماری را در افراد مسن ایجاد می‌کند.

یک کارشناس ارشد مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا می‌گوید هنوز برای ارزیابی نهایی کارآیی واکسن آنفولانزا زود است و برای تجزیه و تحلیل دقیق‌تر در دنیای واقعی به تعداد بیشتری از بیماران نیاز است. پسی پنتنین گفت آزمایش‌های انجام شده در آزمایشگاه نشان می‌دهد واکسن‌های موجود امسال علیه سویه غالب، «بهینه نیستند.»

دلیل این موضوع این است که سال گذشته و زمانی که در مورد واکسن‌های آنفولانزا تصمیم‌گیری می‌شد، به دلیل استفاده گسترده از ماسک ویروس کمی در حال چرخش بود و پیش‌بینی اینکه کدام سویه امسال غالب خواهد شد دشوار بود.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا در گزارش اخیر خود اعلام کرد که در آخرین هفته سال، ۴۳ بیمار مبتلا به آنفولانزا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند، در حالی که سال گذشته در کل ماه دسامبر تنها یک مبتلا به آنفولانزا در این بخش بستری شد.

کارشناس ارشد مرکز کنترل بیماری‌های اروپا هشدار داده در صورتی که کشور‌ها تدابیر بهداشتی و محدودیت‌های اجتماعی را کنار بگذارند، احتمالاً چرخش ویروس‌ آنفولانزا تا فصل تابستان ادامه خواهد داشت.