تلاش آلمان و فرانسه برای گسترش روابط تجاری با ایران پس از توافق اتمی

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پس از اعلام حصول توافق تاریخی هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران، اروپا بر آن است که به بازارهای ایران بازگردد و روابط تجاری خود را با ایران گسترش دهد.

فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان و لورن فابیوس همتای فرانسوی او، روز چهارشنبه اعلام کردند که در نظر دارند بطور رسمی از ایران دیدن کنند.

در گزارش‌ها همچنین آمده است که سیگمار گابریل وزیر اقتصاد، معاون صدر اعظم و رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز احتمالا روز یکشنبه به همراه گروهی از صاحبان مشاغل عمده آلمان برای یک دیدار دو روزه به ایران سفر خواهد کرد.

سخنگوی وزیر اقتصاد آلمان در این زمینه گفت عادی سازی روابط تجاری با ایران برای آلمان بسیار حائز اهمیت، و به رشد اقتصادی دو کشور کمک خواهد کرد.

لوران فابیوس نیز روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای تأکید کرد که توافق هسته‌ای، برچیده شدن تحریم‌ها، و پیوستن دوباره ایران به جامعه جهانی، می‌تواند برای شرکت‌های فرانسوی امکانات و فرصت‌های مناسب و مهمی فراهم آورد.

برخی از کارشناسان می‌گویند ایران، با ذخایر عظیم انرژی، می‌تواند با ۷۸ میلیون جمعیت، نیروی کار تحصیل کرده، و دستمزدهای پائین، بازار عمده‌ای برای شرکت‌های آلمانی و فرانسوی مانند، فولکس واگن، بنز، رنو، زیمنس، و شرکت نفتی توتال باشد.

کامران دادخواه استاد اقتصاد دانشگاه نورث ایسترن در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه می‌گوید که گسترش روابط تجاری ایران با اروپا، منجر به ایجاد فرصت‌های کاری در ایران خواهد شد؛ فرصت‌هایی که بیش از هر کس دیگری، جوانان آن کشور از آنها بهره‌مند خواهند شد.

به گزارش دویچه وله، گزارش سنای فرانسه همچنین حاکی است که پس از اعمال تحریم‌های سال ۲۰۰۶ سازمان ملل متحد، و در پی آن تحریم‌های غرب بر روی برنامه تردیدآمیز هسته‌ای ایران، در سال ۲۰۱۳ از ارزش حجم مبادلات تجاری فرانسه با ایران به ۵۰۰ میلیون یورو رسید که هشت برابر کمتر از میزان پیش ازتحریم های سازمان ملل است.

در این در حالی است که ارزش حجم مبادلات تجاری آلمان نیز از ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو در سال ۲۰۰۵، به حدود ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو در سال ۲۰۱۳ کاهش یافت.

سازمان پژوهشی صنعتی «بی دی آی» آلمان، پیش بینی کرده است گسترش مبادلات تجاری در بخش خودروسازی، انرژی‌های تجدیدپذیر، مواد شیمیایی، و همینطور امور پزشکی و درمانی می‌تواند در میان مدت، ارزش حجم مبادلات بین آلمان و ایران را از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو در سال گذشته، به ۱۰ میلیارد یورو برساند.