۴ روز تا انتخابات؛ حدادعادل انصراف داد

غلامعلی حدادعادل

غلامعلی حدادعادل، از چهره های محافظه کار نزدیک به آیت الله خامنه ای، عصر امروز از نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ایران انصراف داد.

آقای حدادعادل یکی از اعضای ائتلاف سه گانه موسوم به پیشرفت بود. علاوه بر حدادعادل، علی اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف نیز عضو این ائتلاف بودند و هرچند اعلام کرده بود تنها یک نفر از بین آنها نامزد نهایی می شود اما تا امروز هیچکدام آنها حاضر به کناره گیری نشده بودند.

پیش از این زمزمه هایی از انصراف حدادعادل به نفع سعید جلیلی شنیده می شد اما حدادعادل در بیانیه انصراف اش به نفع نامزد خاصی موضع گیری نکرده و تنها ابراز امیدواری کرده که انصراف او به «پیروزی اصولگرایی در این انتخابات» کمک کرده باشد.

در یک دهه گذشته، غلامعلی حدادعادل از چهره های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران بوده و فرزند آیت الله خامنه ای، داماد اوست.

رد شایعه بررسی صلاحیت روحانی
یکشنبه شب، خبرگزاری فارس مدعی شده بود که شورای نگهبان قصد دارد صلاحیت روحانی را بار دیگر روز دوشنبه بررسی کند چرا که او متهم است در مناظره اسناد محرمانه را علنی کرده است. این خبر با واکنش برخی فعالان سیاسی مواجه شد اما روز دوشنبه عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان این ادعا را تکذیب کرد.

با این حال، آقای کدخدایی با تاکید بر نقش نظارتی شورای نگهبان در انتخابات گفت با توجه به تجربه دوره پیش، از نامزدها خواستیم نمایندگان خود را معرفی کنند تا اگر مشکل و یا ابهامی وجود دارد در همین جا در تعامل با شورای نگهبان آن را حل کنند.

ادامه تردید ائتلاف روحانی-عارف
با اینکه برخی فعالان سیاسی نزدیک به دو نامزد منتقد دولت از قطعیت ائتلاف محمدرضا عارف و حسن روحانی خبر می دهند اما هنوز رسما این خبر تایید نشده است.

روز دوشنبه غلامحسین کرباسچی از چهره های اصلاح طلب به خبرگزاری مهر اعلام کرد گروهی از اصلاح طلبان نزدیک به محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی بعد از جلساتی، حسن روحانی را به عنوان نامزد این جناح در انتخابات برگزیدند.

پیش از این عارف و روحانی توافق کرده بودند در صورت توافق خاتمی و هاشمی، یکی از آن دو به نفر دیگری کنار رود.

برخلاف ادعای کرباسچی درباره قطعی شدن نامزدی روحانی، عصر دوشنبه محمدرضا عارف در حاشیه سفرش به خرمآباد شایعات کنارهگیریاش از عرصه انتخابات را رد کرد.

برخی اصلاح طلبان معتقدند حضور همزمان عارف و روحانی موجب می شود این دو نامزد توان رقابت با نامزد محافظه کاران را نداشته باشند.

نامزدها:

محمدباقر قالیباف در گفتگوی رادیویی خود اعلام کرد: «اعتماد از دست رفته جامعه را باز می گردانم ... این روزها حق قهرمان بازی نداریم.» وی افزود: «برای خروج از مشکلات اقتصادی چاره ای جز تغییر در روند اداره کشور نداریم در شرایط امروز کشور تشکیل یک دولت کارآمد برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی ضروری است دولتی که باید از سیاست زدگی پرهیز کند.»

سعید جلیلی در بندرعباس گفت: «عده ای خودباوری را قبول ندارند. برخی چون خودباوری و مردم را قبول ندارند، دچار تردید شده اند.» وی افزود: «اکنون نیز که در پشت خیمه دشمن قرار داریم عده ای با نادیده گرفتن موفقیت های پی در پی دچار تردید در توانمندی ها و قدرت انقلاب شده اند. خواست دشمن تهدید از بیرون و تردید در داخل است.»

علی باقری، رییس ستاد سعید جلیلی اعلام کرد جلیلی به هیچ عنوان قصد انصراف و یا ائتلاف با کسی را ندارد. بعد از انصراف حدادعادل، زمزمه هایی شنیده شد که جلیلی نیز کناره گیری می کند بخصوص که در نظر سنجی ها، هنوز رای قابل توجهی ندارد. اما اکنون رییس ستاد او، این احتمال را رد کرده است.

محسن رضایی هم در کردستان اظهار داشت: « محسن رضایی گفت: از همه اقوام ایرانی به ویژه از فرهیختگان کردستانی در هیأت دولت و کابینه استفاده خواهم کرد. از فرهیختگان اقوام مختلف ایران باید در راستای اداره و پیشرفت کشور استفاده شود.

علی اکبر ولایتی در حاشیه نشستی با اعضای اتاق بازرگانی درباره انتقادش از سعید جلیلی گفت: «آقای جلیلی به همه گزارشهای کاندیداها گفته دروغ است و فقط به حرف خودش تکیه می کند.»