معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: «حجم ذخیره آب سد اکباتان همدان به حدود یک میلیون متر مکعب رسیده و پیش بینی میشود این سد در پایان هفته نخست شهریور خشک و از مدار خارج شود.»
بنا بر خبرهای منتشر شده در رسانههای داخلی، کدورت آب سد اکباتان نسبت به گذشته ۱۰ برابر شده که این موضوع مشکلاتی را در زمینه شست و شوی فیلترهای تصفیه خانه ایجاد کرده است.
پیش از این خروجی سد اکباتان یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه بود که ۸۰۰ لیتر آن در تصفیه خانه بهشتی و ۴۰۰ لیتر نیز در تصفیهخانه اکباتان تصفیه و وارد شبکه آبرسانی میشد.
پس از گسترش «بحران آب» به استانهای مرکزی و پرآب ایران، اهالی همدان نیز در روزهای اخیر با چالش جدی «تامین آب شرب» مواجه شدهاند و مدیرعامل آب منطقهای این استان از «سهمیهبندی آب» خبر داده بود.
محمد ضروری علت جیرهبندی آب در شهر همدان را «مصرف بالا» از سوی شهروندان و «گرمای هوا» دانسته و گفته است که «ذخیره آبی» سد اکباتان «از دست رفته است.»
مدیرعامل آب منطقهای استان همدان «تصفیه فاضلاب برای تامین آب شرب» را تکذیب کرده و اظهار داشته است که در حال حاضر سعی میشود با استفاده از «چاههای اجارهای کشاورزان» آب مورد نیاز مصرفی و شرب شهر تامین شود.
وزیر نیروی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی روز شنبه بیست و نهم مرداد به خبرگزاری «ایسنا» گفته است که «هیچ برنامهای برای واردات آب نداریم.»
علیاکبر محرابیان مدعی شد که دولت ابراهیم رئیسی در حوزه «دیپلماسی آب» در مورد اجرای «طرحهای مشترک آبی، توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و حقآبهها» با کشورهای دیگر «در حال مذاکره» است.
کاوه مدنی، استاد محقق سیتیکالج نیویورک، در اولین گفتوگوی خود پس از انتصاب به عنوان رئیس «موسسه آب، محیط زیست، و بهداشت» دانشگاه سازمان ملل متحد، به صدای آمریکا گفت که با وجود همه بارندگیها، امسال هنوز سال خشکی است و مشکل کسری آب در سدها و مخازن زیرزمینی به قوت خود باقی است.
او در مصاحبهای اختصاصی با صدای آمریکا ابعاد شرایط اقلیمی کنونی جهان، به ویژه مشکل کمبود آب، را مورد بررسی قرار داد.
این کارشناس برجسته بینالمللی «ورشکستگی آبی» را بحرانی دانست که در سراسر جهان، از آمریکا و اروپا گرفته تا ایران و خاوردور، وجود دارد. به گفته او، ورشکستگی آبی ناشی از برنامهریزی بد و نیز خشکسالیهای شدیدتر و طولانیتر نسبت به گذشته است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند