سازمان عفو بین الملل در گزارشی جدید درباره نقض حقوق بشر در مصر هشدار داده است.
فعالان حقوق بشر می گویند افراد در مصر بدون دسترسی به وکیل یا حتی خانواده خود در بازداشت به سر می برند و بدون اتهام و محاکمه زندانی می شوند. عفو بین الملل چنین روندی را "ناپدید شدگان اجباری" نامیده و می گوید تنها در پنج ماهه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی، ۶۳۰ مورد از این دست ثبت شده است.
بر اساس این نهاد بین المللی مدافع حقوق بشر، از سال ۲۰۱۵ میلادی به این طرف، هر روز ۴ چهار الی پنج نفر در مصر بازداشت شده اند.
گزارش ۷۱ صفحه ای عفو بین الملل حاکی از شکنجه های دهشتناک علیه زندانیان توسط ماموران دولتی است. برخی قربانیان گفته اند شکنجه ها شامل استفاده از شوک الکتریکی، کتک زدن، چشم بند، آویزان کردن فرد از دست و پا، و سوءاستفاده های جنسی از جمله تجاوز است. برخی از این مصادیق شکنجه روی کودکان ۱۴ ساله اعمال شده است.
شبکه خبری سی.ان.ان می گوید بازداشت و ناپدید کردن اجباری افراد در مصر غیرقانونی است و دولت مصر گفته است موارد را مورد تعقیب و بررسی قرار می دهد و مقامات قانونا باید ظرف ۲۴ ساعت پس از بازداشت، مراتب را به دادستانی عمومی اطلاع دهند.
گفته می شود بیشتر بازداشت ها و ناپدیدشدن اجباری افراد به اتهامات تروریستی است، اما به گزارش سی.ان.ان خانواده هایی که با آنها درباره ناپدیدشدن عزیزانشان گفت و گو کرده، چنین چیزی را رد کرده اند.
پیشتر جسد یک دانشجوی دکتری ایتالیایی مشغول به تحصیل در قاهره پایتخت مصر کشف شد. جسد او نشان می داد که مورد خشونت و شکنجه شدید قرار گرفته است.