مصر سه گزارشگر الجزیره را اخراج کرد

تصویری از تلویزیون الجزیره که تظاهرات ضددولتی در اسکندریه را پخش می‌کند.

مصر سه گزارشگر شبکه تلویزیونی الجزیره را روز یکشنبه از این کشور اخراج کرد. این اقدام مصر چند روز پس از آن است که این شبکه خبری متعلق به قطر درخواست رهبران اخوان المسلمین برای برگزاری تظاهرات ضد دولتی را پخش می کرد.

قطر یکی از حامیان اخوان المسلمین است و مخالفت خود را با ساقط کردن محمد مرسی، رئیس جمهوری برکنارشده تحت حمایت اخوان المسلمین ابراز می کند.

دفاتر الجزیره در قاهره از سوم ژوئیه و ساعاتی پس از سقوط مرسی بسته شدند اما برنامه های این تلویزیون که از قطر پخش می شود در مصر قابل مشاهده است.

مقامات امنیتی در فرودگاه قاهره که نخواستند نامشان فاش شود گفتند وین هی، عادل برادلو، و راس فین مجبور شدند تجهیزاتشان را رها کرده و سوار هواپیمایی شوند که عازم لندن بود.

این سه گزارشگر از روز سه شنبه در اختیار نیروهای امنیتی مصر بودند. یک سخنگوی الجزیره گفت مسئولان مصری توضیحی درباره علت بازداشت این افراد نداده اند.

الجزیره همچنین گفته است که شهاب‌الدین شعراوی، یکی از تهیه‌کنندگان کانال مصری الجزیره صبح جمعه بازداشت و پس از مدت کوتاهی آزاد شد.

محمد بدر، فیلمبردار این شبکه یک ماه پیش بازداشت شده بود و عبدالله الشامی، یک گزارشگر دیگر این شبکه در نیمه اوت بازداشت شد. هر دو آنان هنوز در بازداشت هستند اما محمد باهر، یکی از تهیه کنندگان الجزیره، پس از پنج روز روز یکشنبه آزاد شد.

هفته گذشته شبکه خبری الجزیره، بیانیه هایی را پخش کرد که دو رهبر اخوان المسلمین صادر کرده بودند. محمد البلتاجی و عصام العریان، از رهبران اخوان المسلمین در بیانیه های خود خواستار تظاهرات علیه دولت موقت و تحت حمایت ارتش مصر شده بودند. البلتاجی از آن موقع دستگیر شده است.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران مستقر در نیویورک گفت دولت مصر «کمپین سانسور» را گسترش می دهد و تحقیقات نشان می دهد که چهار روزنامه‌نگار دیگر نیز در بازداشت این کشور هستند.

روز پنجشنبه دولت مصر گفت «الجزیره مباشر مصر»، کانال مصری الجزیره بدون مجوز فعالیت می کند و با توجه به «تهدیدهای این شبکه علیه امنیت ملی» تمهیدات قانونی به کار بسته می شود.

ایمن جاب‌الله، مدیر الجزیره مباشر مصر این اتهامات را جعلی می داند.