محکومیت نقض حقوق بشر در ایران

وضع حقوق بشر در ایران همچنان رو به خرابی می رود و نگرانی عمیق جامعه بین المللی را موجب می شود.

سازمان گزارشگران بدون مرز گزارش می دهد نوید محبی ۱۸ ساله، جوانترین بلاگر بازداشت شده در جهان، در حال حاضر در یک دادگاه انقلاب در شهر آمل در پشت درهای بسته محاکمه می شود. او به ارتکاب جرائم امنیتی و اهانت به رهبر متهم است. به وکیل او اجازه داده نشده است تا در محاکمه حضور پیدا کند.

خواهر عبدالرضا تاجیک، روزنامه نگار زندانی، به ۱۸ ماه زندان محکوم شده است. پروین تاجیک درباره رفتار بی رحمانه با برادرش از زمان جدید ترین بازداشتش در خراد ماه، با رسانه های گوناگون حرف زده است و اکنون به اتهام «اقدام علیه نظام و تشویش افکار عمومی» محکوم شده است.

محاکمه دو کوهنورد جوان آمریکایی که از ژوئیه سال ۲۰۰۹ در ایران زندانی بوده اند، تا ماه فوریه به تاخیر افتاده و به وکیل آنها اجازه داده نشده است با موکلین خود ملاقات کند.

پسر سکینه محمدی آشتیانی، زن آذری ایرانی که محکومیت او به سنگسار خشم بین المللی را بر انگیخت، بازداشت و زندانی شده است. وکیل آشتیانی و دو روزنامه نگار آلمانی که درباره پرونده او تحقیق می کردند، نیز دستگیر شده اند.

صدها دانشجو، فعالان حقوق زنان، مدافعان حقوق بشر، اعضای جوامع اقلیت مذهبی ایران، و دیگرانی که فقط به دلیل افکار یا باورهایشان مجازات می شوند، در پشت میله های زندان عذاب می کشند و گزارش های معتبری درباره شرایط غیر قابل تحمل زندان ها و بدرفتاری جسمی با بازداشت شدگان منتشر شده است.

روز ۱۸ نوامبر، کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش نویس قطعنامه ای را تصویب کرد که دولت ایران را به دلیل «نقض جدی حقوق بشر، ادامه و تکرار آن ... از جمله، شکنجه، بالا بودن موارد اجرای مجازات مرگ، خشونت علیه زنان، آزار اقلیت های قومی، و افزایش آزار و اذیت بهاییان» محکوم می کند.

ایالات متحده آمریکا اقدام کمیته سوم را ستود. مایک همر، سخنگوی شورای امنیت ملی در بیانیه ای گفت: «جامعه بین المللی با تصویب این قطعنامه پیامی بی چون و چرا برای دولت ایران فرستاده است که به حقوق جهانی باید احترام گذاشته شود. آمریکا در کنار کسانی که می خواهند از این حقوق استفاده کنند ایستاده است.»