یک جامعه‌شناس: «معیشت»، پررنگ‌ترین دغدغه مردم در سال جدید است

یک جامعه شناس روز جمعه دهم فروردین، توسعه فرهنگی و فرهنگ توسعه را مستلزم داشتن رفاه و امنیت اقتصادی دانست و گفت که «معیشت، پررنگ‌ترین دغدغه مردم در سال جدید است و وقتی سیر کردن شکم، دغدغه اول یک جامعه باشد، طبیعتاً نمی‌توان آن طور که شایسته است، به توسعه‌ فرهنگی و فرهنگ توسعه پرداخت.»

محمدعلی الستی به وب سایت «خبرآنلاین» گفت: در سالی که گذشت، با یک دست‌ شدن هرچه تمام‌تر حاکمیت مواجه بودیم.

آقای الستی این اتفاق را منجر به شکل‌گیری یک جریان مونولوگ و تک‌صدایی در ایران دانست.

این جامعه شناس افزود که کلیت حاکم بر سال ۱۴۰۲، شامل «بازخورد ناپذیرتر شدن» و «یک دست ‌شدن» نظام و حاکمیت از یک سو و «فقیرتر شدن» مردم و «از بین‌ رفتن طبقه متوسط» از سوی دیگر بود.

به باور این جامعه شناس، همین مسئله به طرق گوناگون سبب افزایش نارضایتی عمومی و برانگیختن اعتراض و مخالفت مردم شده و می‌شود.

به گفته محمدعلی الستی، جامعه مشکل مسکن، بیکاری، فقر و گرانی دارد.

پیش‌بینی کارشناسان و فعالان اقتصادی نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳ شرایط اقتصادی ایران و معیشتی مردم با مخاطرات بسیاری مواجه خواهد شد و برخلاف ادعای مقامات جمهوری اسلامی، هیچ گونه امیدی نسبت به بهبود شرایط وجود ندارد.

خبرآنلاین روز جمعه در گزارشی در مورد انتقادهای مردم از حکومت، به نقل از مردی به نام علی نوشت: «از دولت انتظارات زیادی دارم که هیچ کدام محقق نشده است؛ حرف‌های مسئولان دروغ است و مردم را سرکار می‌گذارند.»

او افزود: «حرف‌هایی که مسئولان می‌زنند با واقعیت جور در نمی‌آید؛ شما به اخبار که نگاه می‌کنید مسولان مدعی می‌شوند که قرار نیست کالاها و دلار گران شود و اصلا گرانی نداریم اما کافی است پا به بازار بگذارید تا ببینید چطور همه چیز گران شده است؛ تا دل تان بخواهد در اجناس افزایش قیمت داریم اما دریغ از افزایش حقوق؛ دولت باید فکری به حال این وضعیت بکند. دخل و خرج ها با هم جور نیست»

دختر جوانی به نام زهرا هم به خبرآنلاین از دولت خواست «حقوق کارمندان و کارگران را بیشتر کند و جلوی دزدی‌ها را بگیرند.»

او تاکید کرد: «مهم‌ترین مشکل کشور اقتصاد است.»