وقوع چند زمینلرزه با قدرت۶.۳ و ۶.۱ در استان هرمزگان، بامداد شنبه، ۱۱ تیرماه خسارات شدیدی به بخشهای مختلف این استان وارد کرد. تعداد قربانیان زمین لرزهها و پسلرزهها تاکنون به ۵ کشته و ۸۴ مصدوم رسیده است. همچنین، ۴۵۰ واحد روستایی آسیب کامل دیدهاند.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: «برابر آخرین آمارها تا ظهر روز شنبه ۸۹ نفر مصدوم و فوتی در این زلزله داشتیم که پنج فوتی شامل دو زن و سه مرد هستند.»
بر اساس گزارشها، بندر خمیر به عنوان مرکز زلزله «تقریبا به طور کامل» تخریب شده است.
مهرداد حسن زاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز بامداد شنبه با اشاره به ارسال شمار بیشتری آمبولانس از بندرعباس به کانون زلزله، از مردم خواست تا از تردد بین شهری در محورهای غربی هرمزگان خودداری کنند تا نیروهای امدادی بتوانند امکانات و تجهیزات لازم را به منطقه منتقل کنند.
او همچنین اضافه کرد: بالگرد امداد هوایی نیز به محض روشن شدن هوا به سمت مناطق زلزله زده به پرواز درخواهد آمد تا هم در انتقال بیماران و هم در انتقال تجهیزات و امکانات لازم به کمک یگانهای امدادی بیاید.
به گزارش خبرگزاریها، دستکم دو زلزله به بزرگی ۶.۱ درجه در ساعت دو بامداد و همچنین ۶.۳ درجه بندر خمیر در استان هرمزگان را لرزاند. طبق این گزارش بندر خمیر و مناطق اطراف آن تاکنون ۱۳ بار لرزیدهاند.
استاندار هرمزگان نیز گفت: به دلیل افزایش تعداد زمین لرزه ها در هفته های اخیر کمپهای اسکان موقت دایر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی دوستی بامداد شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به تعداد زلزلهها امشب کمپهای اضطراری در بندرعباس و سایر مناطق زلزلهزده دایر خواهد شد.
وی افزود: این کمپ ها با کمک هلال احمر دایر میشود و مکان آنها به زودی اطلاع رسانی میشود.
استاندار هرمزگان از مردم درخواست کرد ضمن حفظ آرامش خود، از تردد در مسیر مناطق زلزله زده پرهیز کنند و فعلا به این مناطق سفر نکنند.
دوستی گفت: «شهرهای بزرگ خسارت گسترده نداشتند اما روستاهای کانون زلزله آسیب شدیدی دیدهاند.»
وی افزود: مردم در خانه نمانند و آرامش خود را حفظ کنند. تیمهای مربوطه در حال وصلکردن برق ۵۳ روستایی هستند که در این مناطق کانونی زلزله قرار داشتهاند. برق ۲۷ روستا وصل شده و برق دیگر روستاها نیز به تدریج وصل خواهد شد.
دوستی تأکید کرد: در حال حاضر نگرانی ما افراد زیر آوار در روستاهاست که در حال انتقال امکانات امداد و نجات به منطقه هستیم.
استاندار هرمزگان با بیان این که راههای در طول مسیر از بندرعباس تا بندرلنگه نیز آسیب دیدهاند و نشستها و ترکهای پلها را نیز شاهدیم، خاطرنشان کرد: از مردم میخواهیم از تردد در مسیرهای بین شهری خودداری کنند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور هم گفت: «در پی وقوع زلزله همه دستگاههای امدادی و خدماتی به حالت آماده باش درآمده و تیمهای ارزیاب از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، بخشداریها و فرمانداریها به مناطق متاثر از حادثه اعزام شدهاند.»
- به گزارش ایرنا، برخی منابع خبری از بروز خسارت در روستاهای بندر لنگه خبر دادهاند. مردم مناطق زلزله زده و شهر بندرعباس هم با وحشت به مناطق باز و پارکها پناه بردهاند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
- فارس نوشت: تا حدود ۹۰ دقیقه پس از زمینلرزه ۶.۱ ریشتری هرمزگان، ۱۲ پسلرزه که غالبا بالای ۴ ریشتر و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین بودند، به وقوع پیوست.
- مردم هرمزگان در پی زلزله شدید بامداد امروز و زمینلرزههای متعدد پس از آن غالباً امشب را به صورت آمادهباش و بیرون از منازل مسکونی سپری میکنند.
- برخی کاربران تصاویری از خسارت زمینلرزه منتشر کردهاند.
- مدیر هلال احمر هرمزگان میگوید: «روستای سایهخوش با بیش از ۳۰۰ خانوار، کانون اصلی زمینلرزه بوده که بیشترین خسارتها برای همین منطقه است.»
- به گزارش خبرگزاری فارس، دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تیمهای واکنش سریع و تکنسینهای فوریتهای پزشکی به منطقه سایهخوش و سایر روستاهای اطراف بندرلنگه اعزام شدهاند.وی افزود: تمامی نیروهای اورژانس و کادر درمان در حالت آمادهباش بوده و جلسه اضطراری مدیریت درمان تشکیل شده است. تمام بیمارستانهای استان هم در آمادهباش کامل هستند.
- بنابر اعلام شبکه بهداشت و درمان بندرعباس، ۶ آمبولانس نیز به همراه امکانات کامل خدمات اورژانس از بندرعباس به بخش مهران اعزام شده است. وی افزود: تمام نیروهای جمعیت هلال احمر به حالت آماده باش درآمدهاند.
- شمار فوتیهای زلزله در بخش مهران بندرلنگه ۵ نفر است. به گفته یک مقام مسئول: بدلیل خروج مردم از خانهها در پس از زلزله شدید ساعت ۲ بامداد، عملا با وقوع دو زلزله مهیب دیگر در حوالی ساعت ۴ بامداد، خسارت جانی نداشتهایم اما منازل مردم به طور کامل در روستای سایه خوش آسیب دیده و در دیگر روستاهای مجاور نیز خسارات وجود دارد.