حلقه «گزینش» جمهوری‌اسلامی تنگ‌تر شد؛ ردصلاحیت‌ در انتخابات نظام پرستاری 

ردصلاحیت به پرستاران رسید.

دبیرکل خانه پرستار از برخورد امنیتی در انتخابات نظام پرستاری خبر داد و گفت که «چون پیگیرِ مساله‌ دوستانِ رد صلاحیت شده بودیم، ما را هم رد صلاحیت کردند.»

محمد شریفی مقدم تاکید کرده که رد صلاحیت در این دوره نسبت به دوره‌های قبل «بی‌سابقه» بوده است. به گفته شریفی مقدم پیگیری کنندگان رد صلاحیت سایر پرستاران با وجود تایید در مرحله اول با تماس تلفنی از رد صلاحیت خود باخبر شدند.

به گفته شریفی مقدم دولت یک «سازمان منفعل» می‌خواهد. شریفی مقدم با بیان اینکه مهندسی کردنِ چنین انتخاباتی توهین به پرستاران است، گفته است که «سازمانی منفعل و یک نهاد دسته و پا بسته در اختیار وزارت بهداشت می‌خواهند که به چیزی معترض نباشد.»

مدیرکل بازرسی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در این رابطه گفته است که از ۴ هزار و ۱۱۴ نفری که در انتخابات این دوره نظام پرستاری کاندید شده بودند، ۱۰۵ نفر رد صلاحیت شده‌اند که وزارت بهداشت در مرحله تجدید نظر خواهی، صلاحیت بیش از نیمی از آنان را تایید کرده است.

پرستاران در سال‌های اخیر نسبت به وضعیت خود معترض بودند به‌طوری که در سال‌های اخیر بارها دست به تجمعات اعتراضی زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران روز دوشنبه ۲۸ فروردین سال ۱۴۰۲ گزارش داد که پرستاران در پنج استان در اعتراض به «تخلف دولت در پرداخت تعرفه پرستاری» تجمع کردند و شعار دادند «وزیر بی‌کفایت استعفا استعفا.»

بنا بر این گزارش، یک پرستار گفت: «به ازای ۱۹۷ ساعت کار موظف و ۱۵۵ ساعت اضافه‌کار، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعرفه خدمات پرستاری گرفتیم.»

شرایط پرستاران به گونه‌ای است که موجب مهاجرت گسترده آنها شده است بطوریکه در ۱۸ بهمن سال ۱۴۰۱ شریفی‌مقدم در گفت و گو با وب‌سایت «خبرآنلاین» از مهاجرت ماهانه ۲۰۰ پرستار بخاطر فشاری‌های معیشتی و تبعیض‌ها خبر داده بود و البته اعلام آمار در این بخش را منجر به سنگ‌اندازی دستگاه‌های مختلف در مسیر مهاجرت افراد عنوان کرده بود.