جاری‌شدن سیل در افغانستان ۳۱۵ کشته و ۱۶۰۰ مجروح بر جای گذاشت

پس از سیل شدید در بغلان در شمال افغانستان، ساکنان محل به سیل‌زدگان غذا‌ می‌دهند. یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

پس از سیل شدید در بغلان در شمال افغانستان، ساکنان محل به سیل‌زدگان غذا‌ می‌دهند. یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

مقامات ولسوالی نهرین در ولایت بغلان در شمال افغانستان روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت گفتند که سیل‌های ناگهانی ناشی از باران‌های شدیدی که از جمعه آغاز شده، چندین روستا را در شمال افغانستان ویران کرده است.

بنا به گزارش‌ها، سیل تا کنون ۳۱۵ کشته و بیش از ۱۶۰۰ مجروح بر جا گذاشته است.

پس از باران های شدیدی که سیل خروشان آب و گل و لای را در روستاها و زمین های کشاورزی در چندین استان رقم زد، شمار زیادی از ساکنان مناطق سیل زده ناپدید شده‌اند و از سرنوشت آنان خبری در دست نیست.

در حالی‌که روستاییان کشته‌های خود را دفن می‌کنند، آژانس‌های امدادی نسبت به گسترش ویرانی هشدار داده و آن را یک وضعیت اضطراری بشردوستانه توصیف کرده‌اند.

رویترز به نقل از وزارت پناهندگان تحت کنترل طالبان نوشته که هزاران خانه آسیب دیده و دام‌ها از بین رفته‌اند. نیروهای امدادی گفته‌اند که دسترسی به بعضی از مناطق به دلیل بالا آمدن سیلاب قطع شده است.

محمد یعقوب که ۱۳ نفر از اعضای خانواده خود را از دست داده، می‌گوید: «ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه، نه پتو، نه هیچ چیز، سیل همه چیز را ویران کرده.» در روستای او از ۴۲ خانه فقط دو یا سه خانه باقی مانده، و تمام دره را ویران کرده است.

دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد طالبان در بیانیه‌ای از سازمان ملل، آژانس‌های بشردوستانه و شرکت‌های خصوصی خواست تا از آسیب‌دیدگان سیل حمایت کنند.

ارشد ملک، مدیر سازمان «نجات کودکان» در افغانستان گفت: «زندگی و معیشت از بین رفته است. سیل‌های ناگهانی روستاها را درنوردید، خانه‌ها را از بین برد و دام‌ها را تلف کرد.»

ملک برآورد کرده که ۳۱۰ هزار کودک در ولسوالی‌های آسیب دیده زندگی می‌کنند.

نشریه بریتانیایی گاردین به نقل از برنامه جهانی غذای سازمان ملل نوشته که ولایت بغلان بیشترین آسیب را دیده است.

رعنا دراز، مأمور ارتباطات این برنامه در افغانستان از ویرانی ۲۰۱۱ خانه و آسیب به ۲۸۰۰ خانه روستایی د یگر خبر داده است.