خانه سینمای ایران در بیانیهای از واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به سازمان صدا و سیما انتقاد کرد و این اقدام را «مایوسکننده» و «مخالف پیشرفت اقتصاد هنر صنعت سینما» خواند.
این کانون صنفی روز جمعه ۲ تیرماه در بیانیه خود از نهادهای مسئول خواست «اصرار بر بنیانهای دیرین و منسوخ را کنار گذاشته» و «متناسب با مقتضیات معاصر و عرف پذیرفتهشده جامعه اقدام کنند.»
در پی حمله تند رسانههای حکومتی به سریالهای شبکههای خانگی و «ولنگار» خواندن محصولات این شبکه، شورای انقلاب فرهنگی به تازگی در مصوبهای نظارت بر محصولات نمایش خانگی را به سازمان صدا و سیما واگذار کرد.
خانه سینمای ایران از جمله پیامدهای مصوبه جدید را «افزایش فشار روانی به هنرمندان» و «سانسورهای بیشتر آثار نمایش خانگی و سینمایی» ذکر کرده و آن را موجب پررنگتر شدن بحران حوزه فرهنگ دانسته است.
این نهاد سینمایی پیشبینی کرده است نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی از جمله موجب تقویت شبکههای تلویزیونی خارج از ایران، مهاجرت سینماگران، بیکاری هنرمندان و نارضایتی مخاطبان خواهد شد.
خانه سینمای ایران از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواسته است ضمن تجدیدنظر و تصیح مصوبات، برای تصمیمگیری در اینباره به متخصصان حرفهای و هنرمندان رجوع کند.
پیشتر نیز شماری از چهرههای فعال در سینما و تلویزیون در ایران واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به سازمان صدا و سیما را به معنی «سونامی ممنوعالکاری هنرمندان» توصیف کرده و به آن اعتراض کردند.
این سینماگران، در متن مشترک اعتراضی که روز پنجشنبه یکم تیر در صفحههای اینستاگرام خود منتشر کردند، واگذار شدن نظارت بر نمایش خانگی را «پایان نمایش خانگی» توصیف کرده و آن را نتیجه «چراغ سبز رئیسی» دانستند.
پیش از این سازمان «امور سینمایی و سمعی بصری»، از نهادهای زیر نظر «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، مسئولیت «رسیدگی به امور سینمایی و شبکههای نمایش خانگی» را بر عهده داشت.