رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی میگوید: «هزینههای زیادی» برای احیای دریاچه ارومیه صرف شد، اما عمده آن برای «مطالعات تکراری و بیحاصل» صرف شد و برخی از اسناد مربوط به این هزینهها نیز «ناموجود» است.
به گزارش ایلنا در روز سهشنبه ۱۵ شهریور، سمیه رفیعی نماینده مجلس با بیان این که هزینههای صرف شده برای احیای دریاچه ارومیه «نتیجهای مطلوب در پی نداشته»، با اشاره به اظهارات رئیس پیشین ستاد احیای این دریاچه اذعان کرد که «۸۵ درصد از دلایل وضعیت کنونی دریاچه ارومیه مربوط به دخالتهای انسانی» بوده است.
او با بیان این که باید «برنامهای جامع برای حفاظت» در پیش گرفته میشد، اضافه کرد: «اما نهتنها حفاظتی رخ نداد، بلکه تخریبها بیشتر شد و تصمیمگیریهای غلطی شامل برداشتهای غیرمجاز برای توسعه کشاورزی و تغییر نوع کشت رخ داد.»
این نماینده مجلس همچنین ساخت «پل میانگذر» در داخل دریاچه بدون استانداردهای لازم را موجب ایجاد مانع برای «چرخش هیدرولوژیک» آب دانست و گفت که این پل «با دو نیم کردن دریاچه، مرگ» آن را تسریع کرد.
خشک شدن دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه آب شور خاورمیانه واقع در شمال غربی ایران، در سالهای گذشته موجب اعتراضهای گستردهای شده است.
پیشتر، عیسی کلانتری، رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست گفته است که اگر دریاچه ارومیه احیا نشود، «حکومت ساقط میشود.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند