گرامیداشت یاد قربانیان انفجار معدن طبس در تجمع بازنشستگان در تهران

چکمه‌های فرسوده بر پای یکی از کارگران جان باخته در انفجار معدن طبس. بر اساس گزارش ها کارگران کشته شده فاقد تجهیزات ایمنی بوده اند.

شماری از تشکل های کارگری در ایران گزارش دادند که شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی بازنشستگان در مقابل دفتر ریاست جمهوری اسلامی ایران در تهران در روز شنبه هفتم مهر یاد کارگران کشته شده در انفجار معدن معدنجوی در طبس را گرامی داشتند.

هفته گذشته نیز گروهی از فرهنگیان لنگرود در تجمعی با خانواده‌های کارگران کشته شده در معدن طبس ابراز همدردی کرده بودند.

در روزهای اخیر، فعالان و تشکل های کارگری و صنفی به شدت از حکومت ایران به دلایلی مانند بی توجهی به ایمنی محیط کار، و همچنین رفتارهای انجام شده در قبال خانواده های دهها تن از کارگران کشته شده انتقاد کرده اند.

این انقادها باعث شده است تا دولت مسعود پزشکان تلاش کند تا پس از گذشت چندین روز، با اعلام انجام اقداماتی، از جمله کمک های مالی به خانواده های قربانیان، از موج انتقادها بکاهد.

در این حال، دبیرکل کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری با ابراز تأسف عمیق از فاجعه انفجار در معدن زغال سنگ معدنجوی طبس و همدردی با خانواده‌های قربانیان اعلام کرد که این کنفدراسیون در حال هماهنگی با دیگر سازمان‌های جهانی کارگری برای رسیدگی به نقض گسترده حقوق کارگران و اتحادیه‌های کارگری در ایران است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مدیران معدن طبس و شرکت معدنجو چه کسانی هستند؟؛ بخشی از برنامه صفحه آخر

لوک تریانگل بر لزوم دستیابی به اطلاعات مستقل و جامع درباره پیگیری دولت در مورد انفجار طبس و گام‌های برداشته شده برای اجرای کنوانسیون های ایمنی و بهداشت محیط کار تاکید کرد و افزود که این اطلاعات برای تلاش‌های مستمر کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری در جهت نظارت و پاسخگو نگه داشتن دولت ایران ضروری است.

دبیرکل کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری در این ارتباط به امضای مقاوله نامه ۱۵۵ سازمان بین المللی کار مربوط به ایمنی و بهداشت حرفه‌ای از سوی حکومت ایران اشاره کرد که بر اساس آن، موظف است قوانین و سیاست‌های داخلی خود را با این کنوانسیون هماهنگ کرده و پیشرفت‌های خود را به سازمان بین‌المللی کار گزارش دهد.

او این سخنان را در پاسخ به نامه کنفدراسیون کار ایران – خارج از کشور اعلام کرد. این تشکل در نامه به اتحادیه‌ها و سازمان های کارگری بین المللی، خواستار واکنش فوری و تلاش برای تحقیقات مستقل برای روشن شدن دلایل این فاجعه شده بود.

کنفدراسیون به تعهدات جمهوری اسلامی ایران به مقاوله نامه های سازمان بین‌المللی کار اشاره کرده بود که بر اساس آنها متعهد به بهبود استانداردهای ایمنی و بهداشت محیط کار است.

در این نامه آمده که حکومت ایران در عمل در اجرای این تعهدات کوتاهی کرده است.

کنفدراسیون کار ایران – خارج از کشور همچنین خواستار تشکیل یک کمیته بین‌المللی تحقیقاتی با همکاری شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است تا حقیقت در مورد رعایت نکردن استانداردهای ایمنی کارگران در ایران آشکار شود.

کنفدراسیون در عین حال خواستار اخراج جمهوری اسلامی ایران از سازمان بین‌المللی کار و به رسمیت شناختن تشکل های کارگری مستقل در ایران شده است.