رسانههای محلی که تحولات بلوچستان در ایران را پوشش میدهند از ادامه ناامنی در خیابانهای برخی از شهرهای این مناطق و وقوع تیراندازی توسط «افراد مسلح ناشناس» در روزهای اخیر خبر میدهند.
به گزارش وبسایت «حالوش» شامگاه روز گذشته دوشنبه ۷ خرداد ماه ۱۴۰۳، در پی «تیراندازی افراد مسلح ناشناس» در خیابان بعثت شهر زاهدان، یک شهروند بلوچ با اصابت گلوله جان خود را از دست داده و دستکم چهار تن دیگر مجروح شدند.
بنا بر این گزارش هویت شهروند بلوچ، «ناصر کاشانی» ۱۹ ساله و ساکن زاهدان اعلام شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش از هویت و وضعیت و تعداد دقیق مجروحین جزییات بیشتری منتشر نشده است. حالوش مجروح شدن چهار نفر را تایید کرده اما خبر داده که برخی از منابع این آمار را بیشتر اعلام کردهاند.
به گفته منابع حالوش «شامگاه روز گذشته حوالی ساعت ۲۰:۰۰ افراد مسلح ناشناس، در خیابان بعثت زاهدان بصورت کور به سمت تعدادی شهروند که در خیابان حضور داشتند تیراندازی کرده که ناصر با اصابت گلوله جان خود را از دست داده و تعدادی دیگر مجروح شدهاند.»
حالوش در گزارشی دیگر نیز از کشته شدن یک شهروند بلوچ در پی تیراندازی «افراد مسلح ناشناس» در خاش خبر داده بود.
بنابر این گزارش در حادثهای دیگر که روز گذشته دوشنبه ۷ خرداد ماه ۱۴۰۳ در خیابان بهشتی شهر خاش رویداد، در پی تیراندازی «افراد مسلح ناشناس» سرنشینان دو خودرو پژو پارس و پژو ۴۰۵، یک شهروند بلوچ با اصابت گلوله جان خود را از دست داد.
حالوش هویت این شهروند بلوچ را «احسان رستمی(جمالزهی)» ۳۰ ساله و ساکن شهرستان خاش اعلام کرده است.
به نوشته همین منبع «شامگاه روز گذشته حوالی ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه افراد مسلح ناشناس سرنشینان دو خودرو پژو پارس و پژو ۴۰۵، در خیابان بهشتی منطقه سورزهی شهر خاش احسان را مقابل درب منزلش مورد هدف گلوله قرار داده و وی با اصابت چند گلوله جان خود را از دست داده است.»
با لحظه تنظیم این گزارش از هویت و انگیزه ضاربین اطلاعاتی منتشر نشده است.
اواسط اردیبهشت ماه نیز چند منبع خبری غیررسمی گزارش دادند که بلال نصرویی (ریگی)، خواننده معترض بلوچ، در زاهدان توسط افراد ناشناس مورد حمله با سلاح سرد قرار گرفت و کشته شد.
بنا بر گزارش منابع غیررسمی در روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت، افراد ناشناس شامگاه سهشنبه «با چاقو» به بلال نصرویی حمله کردهاند و با ضرباتی به «قلب» او، موجب جان باختن این هنرمند بلوچ شدهاند.
افزایش تکرار رویدادهای مشابه در ماههای اخیر باعث شده تا برخی از فعالان بلوچ چنین حوادثی را هدفمند و در جهت «ناامنسازی» مناطق بلوچنشین ارزیابی کنند تا به گفته آنان هم توجیهی برای «امنیتیسازی» این مناطق برای حضور بیش از پیش نهادهای نظامی امنیتی باشد و هم در حین این چنین حوادثی برخی از منتقدان و فعالان سیاسی و مدنی هدف این حملات قرار گیرند.
رسانههای حکومتی چنین حوادثی را به «خصومتهای بین گروهی» نسبت میدهند.