صفحه اینستاگرامی منسوب به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، خبر داد که جایزه «بنیاد سینما برای صلح» به نام «محافظ دموکراسی و حقوق بشر» به فرزندان او در برلین اهدا شده است.
بر اساس این گزارش، خانم محمدی در پیامی برای مراسم دریافت این جایزه از جهانیان خواست تا در قبال «رنج» میلیون ها زن در خاورمیانه به ویژه در ایران تحت رژیم جمهوری اسلامی و در افغانستان تحت رژیم طالبان «سکوت» نکنند.
او تاکید کرد که «ما ایستاده ایم و به مبارزه برای گذار از رژیم دینی استبدادی و زن ستیز جمهوری اسلامی ادامه خواهیم داد.»
نرگس محمدی ابراز اطمینان کرد که «مردم ایران پیروز خواهند شد» و خطاب به جهانیان گفت که «صدای سرود پیروزی ما را از خیابان های شهرهای مان خواهید شنید.»
بر اساس این گزارش، علی رحمانی و کیانا رحمانی (فرزندان)، تقی رحمانی (همسر)، و حمیدرضا محمدی (برادر) این فعال حقوق بشر زندانی در مراسم اهدای جایزه «محافظ دموکراسی و حقوق بشر» که روز دوشنبه سیام بهمن، برگزار شد، حضور داشتند.
این جایزه به پاس «سالها فعالیت، مبارزه و ایستادگی» خانم محمدی در زمینه «حقوق بشر، حقوق زنان و دموکراسی در ایران» به او اهدا شده است.
نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و متولد ۱۳۵۱ شهر زنجان، سال گذشته میلادی در شرایطی که زندانی بود، برنده جایزه جهانی صلح نوبل شد.
او طی سه دهه اخیر و از سال ۱۳۷۰ تاکنون بارها بازداشت و زندانی شده است و در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات علیه نظام» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر میبرد.
بنیاد سینما برای صلح جایزه «محافظ دموکراسی و حقوق بشر» سال گذشته خود را به ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، و پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، اهدا کرده بود.
در آخرین از وضعیت نرگس محمدی، خانوادهاش بیستم بهمنماه اعلام کردند در شرایطی که قرار بود «ممنوعیت تماسهای تلفنی و ملاقاتها» از روز پانزدهم بهمن لغو شود، این ممنوعیتها در پی ارسال نامه او به دبیرکل سازمان ملل متحد، تمدید شد.
همچنین ببینید: نرگس محمدی خواستار «جرمانگاری آپارتاید جنسیتی» از سوی سازمان ملل شدبر پایه این گزارش، از روز هشتم آذر (حدود دو ماه و نیم پیش)، تماس تلفنی و ملاقاتهای خانم محمدی به دستور مقامات امنیتی جمهوری اسلامی و به بهانه «فعالیت در داخل زندان» و ارسال مطالب و نوشتهها به خارج زندان، قطع شده است.
با اعلام تمدید ممنوعیت تماس و ملاقات نرگس محمدی در زندان اوین، سناتور بن کاردین، رئيس کمیته سیاست خارجی سنای آمریکا، روز ۲۷ بهمن با انتشار متنی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «نرگس محمدی دهها سال است که الهامبخش مردان و زنان ایران و جهان در مبارزه برای حقوق بشر است.»