پس از اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تحقیقات بیشتری در مورد احتمال وقوع حادثه آزمایشگاهی برای یافتن منشاء کرونا لازم است، چین این موضوع را «دروغی با انگیزه سیاسی» خواند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اتهامات مبنی بر عدم همکاری کامل چین با بازرسان را رد کرد و گفت که از تحقیقات علمی استقبال میکند.
او همچنین خواستار تحقیق در مورد آزمایشگاههای به گفته او «بسیار مشکوک» در آمریکا شد که چین بدون ارائه هیچ مدرکی ادعا میکند این کشور در حال توسعه ویروس کرونا به عنوان یک سلاح زیستی در آنجا بود.
ژائو گفت چین، «سهم عمدهای» در ردیابی ویروس کرونا داشته است و بیشترین دادهها و نتایج تحقیقات را به اشتراک گذاشته است.
بسیاری از منتقدان، سازمان بهداشت جهانی را به رد کردن سریع نظریه نشت آزمایشگاهی متهم کردهاند.
این سازمان، سال گذشته یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.
همچنین ببینید: تلاش برای پیدا کردن منشأ ویروس کرونا؛ از معضلی دیپلماتیک تا یافتن پایانی قاطع برای همهگیریبا این حال، در گزارش اخیر این نهاد بهداشتی که روز گذشته منتشر شد، گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی گفتند که دادههای لازم برای توضیح چگونگی شروع همهگیری وجود ندارد.
این دادههای لازم، بیشتر مربوط به چین است. گزارش سازمان بهداشت جهانی همچنین نشان داده است که تدروس آدهانوم، دبیر کل این نهاد دو بار در ماه فوریه برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به دولت چین نامه نوشت و این کشور «برخی از دادهها» را پس از درخواست ارائه کرده است.
شناسایی منبع بیماری در حیوانات معمولاً سالها طول می کشد. به عنوان مثال بیش از یک دهه طول کشید تا دانشمندان گونههای خفاشهایی را که منبع سارس، یکی از انواع کووید-۱۹ بودند شناسایی کنند.
گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی گفت نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما همچنین تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بینالمللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.
ویروس کرونا تاکنون جان بیش از ۶.۳ میلیون نفر را در سراسر جهان را گرفته است.
چین متهم شده است که با تأخیر به بیماری واکنش نشان داد و وسعت آن را پنهان کرد.
ماه گذشته، سازمان بهداشت جهانی، سیاست «کووید صفر» چین را ناپایدار خواند اما چین این انتقاد را رد کرد و آن را «غیر مسئولانه» دانست.
چین همچنین به هماهنگی یک کارزار پخش اطلاعات نادرست متهم است که نشان میدهد ویروس کرونا پیش از شیوع در ووهان در مکان دیگری شناسایی شده است و با ارائه تئوریهای دیگر در تلاش است تا توجهها را از خود دور کند.