ورود تعداد بیشتری از مقام‌های پیشین جمهوری اسلامی ایران به کانادا ممنوع می‌شود

أرشیو

دولت کانادا در حال گسترش فهرستی از مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی در ایران است که آنها را «غیرقابل‌ ورود» به این همسایه شمالی ایالات متحده می‌داند.

اتاوا نخستین‌ بار در نوامبر ۲۰۲۲ اقداماتی را تحت قانون مهاجرت و پناهندگان اعلام کرد که ورود تعدادی از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی را به کانادا منع کرد.

به گزارش شبکه خبری سی‌بی‌سی کانادا، این تدابیر شامل آن گروه از افرادی بود که از نوامبر ۲۰۱۹ به این طرف از اعضای ارشد حکومت ایران بودند.

با این حال، سازمان خدمات مرزی کانادا یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد تاریخ ۲ تیر ۱۳۸۲ (۲۳ ژوئن ۲۰۰۳) و بعد از آن را برای این منظور در نظر می‌گیرد.

در بیانیه آمده است: «تاریخ اصلاح‌شده، منعکس‌کننده روزی است که رژیم ایران به‌طور خودسرانه زهرا کاظمی عکاس خبرنگار ایرانی-کانادایی را در حین بازداشت شکنجه کرد و کشت.»

رفتار وحشیانه مقامات جمهوری اسلامی با افراد بازداشت شده، از جمله مهسا امینی، بارها منتشر شده است، هر چند مقامات جمهوری اسلامی بارها این گزارش‌ها را تکذیب کرده‌اند.

هنوز مشخص نیست چه تعداد از مقامات حکومت ایران تحت تأثیر این اقدامات قرار خواهند گرفت.

در بیانیه مطبوعاتی دولتی آمده است، مقامات جمهوری اسلامی علاوه بر ممنوعیت ورود به کانادا مشمول اقداماتی خواهند شد که ممکن است از وضعیت اقامت موقت یا دائم در کانادا محروم شوند.

سال گذشته میلادی دولت فدرال کانادا اعلام کرد ورود ده‌ها تن از مقامات ارشد جمهوری اسلامی را ممنوع کرده است. از زمان اجرایی شدن آن، حدود ۱۰۰ نفر بابت ارتباط احتمالی با حکومت ایران تحت بررسی دولت کانادا قرار گرفته‌اند.

به نوشته سی‌بی‌سی،‌ دیده شدن یک فرمانده سابق نیروی انتظامی (مرتضی طلایی) در یک باشگاه ورزشی در منطقه تورنتو در سال ۲۰۲۱ باعث شد بسیاری از ایرانیان کانادایی ادعا کنند کانادا به پناهگاه اعضای عالیرتبه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

در ماه ژوئن گذشته، دولت کانادا پس از سال‌ها فشار فزاینده مخالفان حکومت جمهوری اسلامی ایران، در نهایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به‌عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد.