مصالحه دانمارک و کانادا بر سر جزیره‌ای در قطب شمال

گرینلند. عکس تزئینی است

دانمارک و کانادا با تقسیم مالکیت یک جزیره کوچک و عاری از سکنه «هانس» در قطب شمال، به یک اختلاف تقریباً ۵۰ ساله بر سر مالکیت آن قطعه زمین پایان خواهند داد.

این توافق به منزله یک اقدام دیپلماتیک عمدتاً نمادین با هدف اجتناب از تنش است. دانمارک و کانادا که هر دو عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، هستند از سال ۱۹۷۱ میلادی پیرامون حق حاکمیت بر این جزیره که در فواصلی مساوی از گرینلند و جزیره الزمیر کانادا واقع است دچار اختلاف بودند.

گرینلند یک سرزمین خودمختار در قلمرو سلطنتی دانمارک است و دولت دانمارک مدیریت حوزه‌های سیاست خارجی و امنیت آن سرزمین را عهده‌دار است.

به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه دانمارک می‌گوید که آن کشور و کانادا جزیره هانس را که ۱.۲ کیلومتر مربع مساحت دارد، به دو بخش تقریباً مساوی تقسیم خواهند کرد.

شماری از کارشناسان این چاره‌اندیشی مسالمت‌آمیز را به عنوان نزدیکی فزاینده دو کشور در زمانی تلقی می‌کنند که روسیه در پی هجوم نظامی‌اش به اوکراین منزوی شده است.

جزایر بین گرینلند و کانادا در قطب شمال

موافقتنامه مرتبط با تقسیم جزیره در پی تأیید آن در پارلمان‌های دو کشور امضاء خواهد شد. در پی این توافق، دانمارک و کانادا هم اینک صاحب طولانی‌ترین مرز دریایی در جهان در امتدادی به طول ۳۸۸۲ کیلومتر هستند.

جزیره هانس در گرامیداشت هانس هندریک، به نام انی کاشف (کاوشگر) اهل گرینلند نامگذاری شده است. او در نخستین سفر اکتشافی به جزیره در سال ۱۸۵۳ میلادی مشارکت داشت.