مجله «تایم» چاپ آمریکا زنان معترض ایرانی را به عنوان یکی از نامزدهای «چهره سال» ۲۰۲۲ انتخاب کرده و آن را به رایگیری عمومی گذاشته است.
زنان معترض ایرانی تاکنون ۹۵ درصد رأی مثبت گرفتهاند.
انوشه انصاری، اولین زن ایرانی که در سال ۲۰۰۶ به فضا رفت در توییتر خود خواستار رأی دادن به زنان معترض ایرانی به عنوان چهره تأثیرگذار سال گذشته شده است. او گفته است این زنان برای ایجاد تغییر دارند جان خود را میدهند.
از سال ۱۹۲۷ میلادی، مجله آمریکایی «تایم» چهرهای را به عنوان شخصیت تأثیرگذار سال انتخاب میکند و روی جلدش قرار میدهد.
این عنوان بر تأثیر و اهمیت آن شخص یا گروهی که انتخاب شده است تأکید میکند و خبر مرتبط با آن شخصیت را زیر نورافکن میبرد.
در بیشتر موارد، یک چهره انتخاب میشود ولی مواردی نیز بوده که گروهی از افراد به دلیل تأثیری که داشتهاند روی جلد «تایم» میروند.
در سال ۲۰۱۷، زنانی که جنبش موسوم به «من هم» و یا MeToo را علیه آزار جنسی آغاز کردند عنوان شخصیت سال مجله «تایم» را گرفتند.
شخصیت سال لزوما شامل تأثیر مثبت نمیشود بلکه گاه کسانی را در برمیگیرد که به نوعی در سالی که گذشت جهان را تکان دادند و خبرساز شدند و این میتواند شامل تأثیر مخرب نیز بشود. مجله «تایم» به خاطر برخی از این انتخابهایش بحثانگیز شده است.
به عنوان مثال در سال ۱۹۷۹ و در پی وقوع انقلاب اسلامی در ایران، این عنوان را به روحالله خمینی داد. هیتلر و استالین نیز از جمله انتخابهای جنجالی مجله «تایم» بودهاند.
مجله «تایم» همچنین در فهرست ۱۰۰ نفر از تأثیرگذارترین چهرههای جهان در سال ۲۰۲۱ از ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران نیز در قسمت رهبران نام برد
کریم سجادپور، پژوهشگر ارشد بنیاد صلح کارنگی، پروفایل رئیسی را نوشته و یادآور شده که حکومت ایران با به قدرت رسیدن رئیسی، به یک دیکتاتوری نظامی تحت رهبری سپاه پاسداران تبدیل شده است. در پروفایل او به نقش رئیسی در کشتار سال ۱۳۶۷ نیز اشاره شده است.
در عین حال، نام نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر نیز در این فهرست گنجانده شده بود. خانم ستوده بارها در زمان ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه زندانی شده بود.