پس از تأخیری طولانی، بوئینگ سرانجام نخستین پروازش را به فضا با موفقیت انجام داد

شرکت آمریکایی بوئینگ برای نخستین‌ بار فضانوردان را به فضا برد و با تأخیری که ناشی از مشکلات متعددی بود، سرانجام به عنوان دومین فضاپیمای ناسا به «اسپیس ایکس» پیوست.

دو خلبان ناسا روی کپسول «استارلاینر» بوئینگ با موفقیت به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شدند. این پرواز ششمین سفر یک فضاپیمای خدمه‌دار در تاریخ ایالات متحده است.

ایلان ماسک در پیامی در شبکه «ایکس» پرتاب موفق رقیب خود را تبریک گفت.

سونیتا ویلیامز، یکی از دو فضانورد ناسا، به عنوان اولین زنی که با چنین مأموریت آزمایشی پرواز می‌کند، تاریخ‌ساز شد. او که پدرش هندی‌تبار است هر بار اقلامی را به نمایندگی از فرهنگ هند به فضا برده است. این سومین سفر او به فضا است.

نیم ساعت پس از پرتاب، فضانوردان ناسا در مدار قرار گرفتند.

انتظار می‌رود سفر بوچ ویلمور و سونی ویلیامز ۲۵ ساعت طول بکشد و آنها روز پنجشنبه ۱۷ خرداد به مقصد برسد. آنها بیش از یک هفته را در آنجا سپری خواهند کرد.

این دو کاپیتان بازنشسته نیروی دریایی، که قبلا در ایستگاه بین‌المللی فضایی نیز بوده‌اند، بارها پیش از پرتاب تأکید کردند که به توانایی بوئینگ برای انجام این پرواز اعتماد کامل دارند.

پرواز آزمایشی اولیه «استارلاینر» بوئینگ در سال ۲۰۱۹ بدون خدمه بود و به دلیل مشکل نرم‌افزار دوباره ناگزیر شدند پیش از ورود فضانوردان ناسا به کپسول، تکرارش ‌کنند.

در سال ۲۰۲۲ عملیات بهتر پیش رفت، ولی مشکلات دیگری از جمله برای چتر نجات پیش آمد.

پرتاب روز چهارشنبه ۵ ژوئن ۲۰۲۴ سومین تلاش با فضانوردان از اوایل ماه گذشته بود که پس از مجموعه‌ای از مشکلات مرتبط با موشک که آخرین آن چند روز پیش بود انجام شد.

بوئینگ یک دهه پیش در کنار «اسپیس ایکس» که ایلان ماسک بنیانگذار آن است به کار گرفته شد تا فضانوردان ناسا را به ایستگاه فضایی ببرد.

ناسا می‌خواست پس از بازنشستگی شاتل‌های فضایی، این دو شرکت آمریکایی رقیب را استخدام کند و ۴.۲ میلیارد دلار به بوئینگ و کمی بیش از نیمی از آن به «اسپیس ایکس» پرداخت.

اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۰ فضانوردان را به مدار فرستاد و اولین شرکت خصوصی شد که به این موفقیت دست یافته است؛ موفقیتی که تنها سه کشور روسیه، آمریکا و چین به آن دست یافته بودند.

این فضاپیما برای ناسا ۹ خدمه را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برده است.

اگر این مأموریت به خوبی انجام شود، ناسا از سال آینده به طور متناوب از «اسپیس ایکس» و «بوئینگ» برای پروازهایش به فضا استفاده خواهد کرد.