هشدار بلینکن نسبت به تشدید تنش‌ها در خاورمیانه در پی انفجار هزاران دستگاه‌ ارتباطی حزب‌الله

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، یک روز پس از انفجار هزاران دستگاه پیجر حزب‌الله لبنان، نسبت به خطر تشدید تنش در خاورمیانه هشدار داد.

بلینکن در پاسخ به پرسشی درباره این انفجارها با اشاره به این که ایالات متحده هنوز در حال جمع‌آوری و ارزیابی اطلاعات است، تاکید کرد که گسترش درگیری به سود هیچکس نیست.

بلینکن که روز چهارشنبه ۲۸ شهریور در یک کنفرانس خبری در کنار همتای مصری خود سخن می‌گفت، بر ضرورت خودداری همه طرف‌ها از «هرگونه اقدامی که می‌تواند درگیری را تشدید کند» تاکید کرد.

این در حال است که روز چهارشنبه موج تازه‌ای از انفجارها لبنان را فرا گرفت.

رویترز به نقل از یک منبع امنیتی و یک شاهد عینی گزارش داد که روز چهارشنبه، یعنی یک روز پس از انفجار هزاران دستگاه پیجر افراد مرتبط با گروه حزب‌الله لبنان، بی‌سیم‌های دستی مورد استفاده افراد حزب الله در جنوب لبنان و حومه جنوبی بیروت منفجر شد.

بنا بر گزارش‌ها این انفجارها تا زمان تنظیم این خبر چند کشته و صدها زخمی برجا گذاشته است.

وزیر امور خارجه آمریکا برای ملاقات با مقامات مصری به قاهره رفته است و امیدوار بود تا این سفر بر تلاش‌ها برای تضمین آتش‌بس در غزه و بهبود روابط با مصر متمرکز باشد.

گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان، اسرائیل را مسئول انفجار هزاران پیجر در سراسر لبنان می‌داند و می‌گوید که انتقام خواهد گرفت.

به گفته وزیر بهداشت لبنان بر اثر انفجار این پیچرها در روز سه‌شنبه در لبنان، دست‌کم ۱۲ تن کشته و نزدیک به سه هزار نفر مجروح شدند. اسرائیل درباره این انفجارها اظهارنظری نمی‌کند. گزارش‌ها همچنین حاکی از انفجارهای مشابه در سوریه است.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

بلینکن در کنفرانس خبری خود اشاره‌ای به این که به عقیده ایالات متحده چه کسی مسئول این انفجارها است، نکرد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد تمرکز او بر دستیابی به یک توافق آتش‌بس است که آرامش را از جمله در مرز شمالی اسرائیل با لبنان به ارمغان می‌آورد.

بلینکن گفت که دستیابی به پیشرفت مستلزم انتظار طولانی برای ارسال پیام بین دو طرف بود که با حوادثی همراه شد که این روند را مختل می‌کند.

او در ادامه افزود که ممکن است رویداد یا حادثه‌ای روند مذاکرات را دشوار، تهدید، متوقف، و یا از مسیر خارج کند، و مانع دستیابی به نتیجه مورد نظر شود. بلینکن همچنین به کشته شدن شش گروگان اسرائیلی توسط حماس در ماه گذشته میلادی اشاره کرد.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل دست‌کم ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده از سوی حماس آغاز کرد.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

دفتر ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای گفت که عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، در جلسه صبح چهارشنبه خود به بلینکن گفت که مصر با تلاش‌ها برای «تشدید درگیری و گسترش دامنه آن در منطقه مخالف است و از همه طرف‌ها می‌خواهد که مسئولانه عمل کنند.»

یک مقام وزارت خارجه امور آمریکا گفت که بلینکن روز پنجشنبه از قاهره راهی پاریس خواهد شد تا با وزرای امور خارجه فرانسه، ایتالیا، و بریتانیا، دیدار کند. به گفته او، رویدادهای خاورمیانه، اوکراین، و سایر نقاط جهان، از جمله موضوعات مورد بحث خواهد بود.

آنتونی بلینکن همچنین با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه ، دیدار می‌کند ولی به اسرائیل سفر نخواهد کرد. این نخستین بار از هنگام آغاز جنگ در غزه در حدود یک سال پیش است که وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به خاورمیانه به اسرائیل نمی‌رود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه گفت که هدف سفر بلینکن به مصر مذاکره درباره روابط دو جانبه است و پیشنهاد آتش‌بس غزه که آمریکا و سایر کشورها سرگرم تنظیم آن هستند، برای ارائه به اسرائیل آماده نیست.



منبع: رویترز