قانونگذاران آمریکا از دولت بایدن خواستند حوثی‌ها را مجددا در فهرست «گروه‌های تروریستی خارجی» قرار دهد

ترکیب دوحزبی از قانونگذاران ایالات متحده روز جمعه ۲۹ تیرماه با اشاره به حمله پهپادی حوثی‌ها به تل‌آویو از دولت بایدن خواستند این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی را یک درجه بالاتر برده و در فهرست «گروههای تروریستی خارجی» قرار دهد.

«گروههای تروریستی خارجی» یک دسته‌بندی رسمی است که هدف قرار دادن و تحریم آن گروهها را برای ایالات متحده آسان‌تر می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، حوثی‌ها را به این فهرست اضافه کرده بود، اما جو بایدن، پس از تصدی قدرت، با این استدلال که «رساندن کمکهای بشردوستانه به یمنی‌های نیازمند سخت شده است» آن تصمیم را لغو کرد، اما زمستان گذشته با افزایش حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن، با قرارگیری آنها در «گروه تروریستی خاص» موافقت کرد.

قانونگذاران آمریکایی حالا با ابراز نگرانی از حمله مرگبار پهپادی حوثی‌ها به نزدیکی کنسولگری آمریکا در تل آویو خواستار برخورد جدی با این گروه و با حامی اصلی آنها یعنی جمهوری اسلامی هستند.

سناتور جکی روزن در همین زمینه گفت: «حوثی‌ها یک سازمان تروریستی وحشی هستند که باید پاسخگو باشند. اوایل سال جاری از دولت بایدن خواستم که آنها را رسماً به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کند تا بتوانیم منابع تسلیحاتی و بودجه آنها را به طور کامل سرکوب کنیم و این حمله اخیر روشن می‌کند که ما نمی‌توانیم بیشتر از این صبر کنیم.»

سناتور دن سالیوان هم با بیان اینکه معتقد است ایالات متحده باید موضع نظامی قوی‌تری علیه حکومت ایران اتخاذ کند تا بتواند عملاً جلوی حوثی‌ها را بگیرد تصریح کرد:«در این مقطع، تنها راه بازدارندگی حوثی‌ها این است که حکومت ایران بهای آن را بپردازد. ما باید همه کشتی‌های جاسوسی ایرانی‌ها را که احتمالا در حمله به تل‌آویو کمک کرده‌اند را غرق کنیم و حتی اگر لازم باشد کل نیروی دریایی جمهوری اسلامی را نابود کنیم.»

مجلس نمایندگان آمریکا اردیبهشت امسال قانونی را تصویب کرد که حوثی‌ها را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی می‌کند، اما وضعیت این قانون در سنا نامشخص است.

سازمان بین‌المللی دریانوردی ۱۴ دی ۱۴۰۲ در نشست شورای امنیت سازمان ملل سلسله حملات حوثی‌ها به کشتی‌های بین‌المللی را محکوم و تأکید کرد که چنین اقداماتی تجارت را مختل می‌کند و طبق قوانین بین‌المللی غیرقابل قبول است.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل نیز دی‌ماه گذشته گفت که طی دو ماه، بیش از ۲۰۰۰ کشتی مجبور شده‌اند مسیر خود را هزاران کیلومتر دور کنند تا از دریای سرخ عبور نکنند.