بنا بر اعلام کاخ سفید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با اهداف بزرگ و امیدواری فراوان به همکاری کشورهای پیشرو، ثروتمند، و در حال توسعه برای همکاری در مورد مسائل مهم جهانی، در اجلاس گروه ۲۰ در هند شرکت میکند.
این در حالی است که نتیجه آزمایش کووید-۱۹ جیل بایدن، بانوی نخست آمریکا، مثبت اعلام شده و او به این بیماری مبتلا است.
کارین ژانپییر، سخنگوی کاخ سفید، به خبرنگاران گفت که جو بایدن سلامت است و هیچ نشانهای از بیماری ندارد. او درباره برنامه جایگزین کاخ سفید در صورت مثبت شدن آزمایش رئیس جمهوری آمریکا پیش از سفر به هند توضیحی نداد.
به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دولت بایدن بر مسائلی مانند تغییرات آب و هوایی، تجدید ساختار بدهیها، و جنگ در اوکراین متمرکز خواهد بود.
اجلاس سران گروه ۲۰ از شنبه در شهر دهلینو، پایتخت هند آغاز میشود.
آقای سالیوان گفت: «ما امیدواریم این نشست سران گروه ۲۰ نشان دهد که اقتصادهای بزرگ جهان میتوانند حتی در زمان چالشها با یکدیگر همکاری کنند.»
او در ادامه افزود: «تمرکز ما بر ارائه خدمات برای کشورهای در حال توسعه، پیشرفت در اولویتهای کلیدی مردم آمریکا از جمله مسائل اقلیمی و فناوری، و نشان دادن تعهد خود به گروه ۲۰ بهعنوان یک مجمع کارآمد است.»
تحلیلگران میگویند غیبت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، دو رهبر کلیدی، در این اجلاس بر روند امور تأثیر خواهد گذاشت، به ویژه در مورد بزرگترین چالشی که نارندرا مودی، نخست وزیر هند، بهعنوان میزبان با آن مواجه خواهد بود.
به گفته جان کرتون، سرپرست گروه تحقیقاتی «جی۲۰» در دانشگاه تورنتو، چالش بزرگ این است که آیا کشورهای عضو قادر به دستیابی به توافق کامل و انتشار بیانیه مشترکی مانند اجلاس سال گذشته در بالی، اندونزی خواهند بود، توافقی شامل بخشهایی درباره تخاصم روسیه با اوکراین که موافقت مسکو را نیز به دنبال داشت.
به گفته این کارشناس، نارندرا مودی، مسئولیت دشواری را برای نزدیک کردن کشورها برای رسیدن به اجماع کامل برعهده دارد. او عقیده دارد که عدم حضور ولادیمیر پوتین، و احتمالا شی جین پینگ در اجلاس امسال نکته مثبتی است و حصول توافق برای سایر کشورها را تسهیل میکند.
جو بایدن اخیرا اعلام کرد که از عدم شرکت شی جین پینگ در اجلاس سران گروه ۲۰ «ناامید» شده است. با این حال، رئیس جمهوری آمریکا گفت: «من می روم او را ببینم.»
جیک سالیوان، سهشنبه، درباره زمان برگزاری چنین جلسهای توضیحی نداد.
به گفته استفانی سگال، کارشناس ارشد برنامه اقتصاد در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی، یکی از موارد مهم دیگر اختلافات مرزی و جغرافیایی هند و چین است که شاید در روند مذاکرات سران کشورهای گروه ۲۰ تأثیرگذار باشد.
با این حال او امیدوار است که دهلینو و پکن بتوانند فراتر از این اختلافات، نقش مثبتی در اجلاس داشته باشند و بر اصلاح نهادهای مهم بینالمللی از بانک جهانی تمرکز کنند.
منبع: بخش انگلیسی صدای آمریکا