تقدیر رئیس‌جمهوری آمریکا از شخصیت محبوب سسمی استریت؛ «پرنده گنده» برای تشویق کودکان واکسن زد

یک هفته پس از صدور مجوز مصرف اضطراری برای واکسن فایزر ویژه کودکان ۵ تا ۱۱ ساله روند واکسیناسیون همچنان ادامه دارد.

با آغاز واکسیناسیون کودکان خردسال در آمریکا، شخصیت برنامه محبوب عروسکی«خیابان سسمی» (سِسِمی استریت) نیز در توییتی بچه‌ها را به تزریق واکسن تشویق کرد.

کاراکتر عروسکی «بیگ برد» (پرنده گنده)، که در دنیای قصه شش ساله است، اعلام کرد که واکسن زده است و اندکی بال‌هایش درد می‌کند؛ ولی تأکید کرد که بدنش قوی شده است و به محافظت از او و اطرافیانش کمک می‌کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، و راشل والنسکی، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، از این اقدام «بیگ برد» قدردانی کردند.

ولی تد کروز، سناتور محافظه‌کار آمریکایی از ایالت تگزاس، این اقدام بیگ برد را «پروپاگاندای دولتی» خواند.

مقامات برخی از ایالت‌های جمهوریخواه آمریکا معتقدند اعمال این قوانین ورای اختیارات دولت فدرال و متمم اول قانون اساسی آمریکا است؛ متممی که حق شهروندان برای ابراز عقیده، آزادی دینی، و تجمعات اعتراضی را تضمین کرده است.

یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان داده است که ۳۰ درصد از والدین حاضر به واکسینه کردن کودکان خود نیستند.

پخش مجموعه تلویزیونی «خیابان سسمی» در ۱۰ نوامبر ۱۹۶۹ آغاز شد و از همان زمان، بچه‌ها را در مورد مسائل گوناگون اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی از جمله واکسیناسیون آموزش می‌داد.

یک حساب کاربری، قسمتی از این مجموعه تلویزیونی در سال ۱۹۷۳ را که در آن «بیگ برد» واکسن سرخک می‌زند منتشر کرده است.

در حالی که بیشتر کودکان مبتلا به کرونا، علائم خفیفی از بیماری نشان می دهند، کارشناسان می‌گویند واکسن می‌تواند از بسیاری از موارد ابتلا، بستری شدن در بیمارستان، و همچنین اختلال در تحصیل پیشگیری کند.

پس از صدور مجوز مصرف اضطراری به واکسن فایزر ویژه کودکان در آمریکا، تعدادی از کشورهای همسایه ایران از جمله امارات متحده عربی و بحرین نیز به سرعت واکسیناسیون خردسالان با این واکسن را آغاز کردند.

در ایران، واردات واکسن فایزر به دستور رهبر جمهوری اسلامی ایران ممنوع اعلام شد و تا امروز تلاش برای رساندن این واکسن به دست مردم ایران بی نتیجه مانده است.

ایران، واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک را برای کودکان در نظر گرفته است که در حال حاضر، به گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ تزریق می‌شوند.

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو ایران گفته است که هر هفته، بر اساس میزان واکسیناسیون کشوری، کمیته واکسیناسیون تصمیم می‌گیرد که سن تزریق را چه قدر کاهش دهد.