احکام زندان ۷ شهروند بهایی در بوشهر در دادگاه تجدیدنظر تایید شد؛ مجموعا ۲۱ سال زندان

تصویری از لحظه آزادی احترام شیخی، مینو ریاضتی، و فریده جابری در اسفند ماه سال ۹۶

احکام زندان هفت شهروندان بهایی که اردیبهشت ماه سال جاری توسط دادگاه بدوی استان بوشهر صادر شده بود از سوی دادگاه تجدیدنظر عینا تائید شد.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی روز جمعه ۱ آذر در گزارشی اعلام کرد، دادگاه تجدید نظر استان بوشهر حکم زندان اسدالله جابری، فریده جابری، عماد جابری، احترام شیخی، فرخ لقا فرامرزی، مینو ریاضتی، و پونه ناشری که پیشتر هر یک به سه سال زندان، در مجموع به ۲۱ سال زندان محکوم شده بودند را عینا تائید کرد.

بنا بر این گزارش این شهروندان بهایی در تاریخ ۲۴ بهمن ۹۶ توسط نیروهای امنیتی در منزل و یا محل کار خود بازداشت شدند. پونه ناشری و عماد جابری در تاریخ ۱۵ اسفند همان سال و باقی این شهروندان نیز در تاریخ ۲۲ اسفند ماه، هر کدام با تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

لازم به ذکر است که اطلاعات دقیقی از اتهام این شهروندان بهایی در دست نیست.

برخورد با شهروندان بهایی از سوی جمهوری اسلامی سابقه‌ای طولانی دارد و این اولین بار نیست که شهروندان بهایی تنها به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی بازداشت و به احکام قضایی مانند زندان‌های طولانی مدت محکوم می‌شوند.

اردشیر فنائیان، یلدا فیروزیان، و بهنام اسکندریان، از جمله شهروندان بهایی هستند که حدود شش ماه پس از بازداشت توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان سمنان به ریاست محمدعلی رستمی مجموعا به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

همچنین ببینید: گزارش از وضعیت اردشیر فنائیان، یلدا فیروزیان، و بهنام اسکندریان شهروندان بهایی زندانی در سمنان

به تازگی نمایندگان ۳۳ کشور از جمله آمریکا نیز در نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران از نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی از جمله شهروندان بهایی در ایران انتقاد کردند و از دولت ایران خواستار رعایت حقوق آنها شدند.

همچنین ببینید: نمایندگان ۳۳ کشور در نشست ژنو از تداوم نقض حقوق بشر در ایران انتقاد کردند

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها آزار و زندانی کردن پیروان اقلیت‌های مذهبی در ایران را محکوم کرده‌اند.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، نیز مرداد ماه سال جاری در دومین گزارش خود درباره شرایط حقوق بشری در ایران گفت که جمهوری اسلامی دیگر بهائیان را صرفا به خاطر عقاید مذهبی آنها اعدام نمی‌کند، اما خطر یورش و بازداشت و زندانی کردن آنها، پیوسته وجود دارد و از اوت ۲۰۰۵ بیش از ۱۱۶۸ بهایی بازداشت و با اتهام‌های گنگ و مبهم روبرو شده‌اند.