بزرگداشت آنگ سان سوچی در دانشگاه آکسفورد

رهبر اپوزیسیون برمه پس از دریافت دکترای افتخاری دانشگاه آکسفورد در مقابل دوربین عکاسان- ۲۰ ژوئن ۲۰۱۲

آنگ سان سوچی، روز چهارشنبه در مراسم بزرگداشتی که دانشگاه آکسفورد، برایش ترتیب داده بود شرکت کرد.‬ او که خود فارغ التحصیل این دانشگاه بریتانیایی است در مراسم روز چهارشنبه مفتخر به دریافت دکترای افتخاری در رشته حقوق مدنی شد.

رهبر دمکراسی خواهان برمه در این مراسم گفت:‌ «در آن سال های سخت که در حصر خانگی بودم خاطراتم از آکسفورد را به یاد می آوردم. آن خاطرات کمک کرد تا بر چالش هایی که روبرویم بود، چیره شوم.» به دنبال سخنرانی دانشجویان و دانشگاهیانی که در مراسم بودند ایستاده و او را تشویق کردند.

خانم سوچی در حالی که روی لباس سنتی کشورش، روبدوشامبر مخصوص مراسم فارغ التحصیلی پوشیده بود و کلاه مخمل مخصوص را نیز به سر گذاشته بود، دیپلم افتخار را از دستان رئیس دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. آنگ سان سوچی، در اواسط دهه ۱۹۶۰ میلادی، در آکسفورد علوم سیاسی، فلسفه و اقتصاد خوانده است.

دانشگاه آکسفورد دکترای افتخاری را در سال ۱۹۹۳ به خانم سوچی تقدیم کرده بود اما آن نیز به سرنوشتی مشابه جایزه صلح نوبلی دچار شد که در سال ۱۹۹۱ به وی تعلق گرفته بود و آنگ سان سوچی از بیم آن که میانمار به او اجازه بازگشت به کشورش را ندهد، از گرفتن آنها بازمانده بود.

خانم سوچی تقریبا دو دهه در آکسفورد در جنوب انگلیس به سر برد و با همسر انگلیسی اش دو فرزندشان را به دنیا آورد. او در سال ۱۹۸۸ زمانی که برای مراقبت از مادر بیمارش به خانه رفت هرگز گمان نمی کرد که بازگشتش از میانمار، بیست و پنج سال طول خواهد کشید. در این مدت تنها چند بار توانست دو پسر و همسر مرحومش را ببیند. همسر خانم سوچی در سال ۱۹۹۹ درگذشت و هنگام مرگ او را ترغیب کرد که در برمه بماند و برای اهدافش مقاومت کند.


آنگ سان سوچی، در نوامبر ۲۰۱۰ از حصر خانگی رها شد و اکنون نماینده پارلمان کشورش است. او در سخنرانی خود گفت:‌ «راه روبرو آسان نیست… اما امروز، چون آکسفورد مرا پذیرفت، این قدرت را در خود میبینم تا جلو بروم و در مواجهه با مشکلات بیشترین تلاشم را به کارگیرم.»

او همچنین آرزو کرد که دانشگاه های میانمار به وضعیتی پیش از حاکم شدن نظامیان بر کشور بازگردند.

دریافت دکترای افتخاری آکسفورد و مصادف شدن این مراسم با شصت و هفتمین سالگرد تولد خانم سوچی، تنها یکی از دستاوردهای سفر یک هفته ای او به بریتانیا در قالب اولین سفر اروپایی وی از سال ۱۹۸۸ تاکنون بود.

دیدار آنگ سان سوچی، سمبل دمکراسی خواهی برمه از بریتانیا، همزمان است با ادامه خشونت ها در غرب میانمار، جایی که در جریان درگیری میان بوداییان راخین و مسلمانانی که حق شهروندی میانمار به آنان داده نمی شود، تاکنون ده ها کشته برجای گذاشته است.