با گذشت ۱۷ روز از اعتصاب غذای خشک آرمیتا پاویر، این زندانی سیاسی در زندان تبریز در تماسی از زندان به نزدیکانش گفت خود را برای هر اتفاقی آماده کنند، چرا که این بار کوتاه نخواهد آمد و وضعیت جسمیاش در شرایطی است که بدنش سرم اجباری را نیز پس زده است.
آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی در زندان مرکزی تبریز، در تماسی تلفنی از زندان با خانوادهاش در روز یکشنبه ۲۲ بهمن، که نسخهای از فایل صوتی آن در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، تأکید کرد: «بعد از این همه اتفاق اگر بخواهم جلو اینها سر خم کنم و کوتاه بیایم، به شعور خودم توهین کردهام. حتی به قیمت مرگم کوتاه نخواهم آمد. خودتان را برای هر اتفاقی آماده کنید. نه بهداری خواهم رفت و نه بیمارستان. به همه بگو که آماده هر اتفاقی باشند چرا که این بار کوتاه نخواهم آمد.»
این زندانی سیاسی، در گفتوگویی تلفنی با نزدیکانش که زبان ترکی است، گفت که در پی وخامت حالش در شامگاه گذشته، زندانیان او را به «طبقه پایین» انتقال دادهاند و در آن جا مقامات مسئلول فشارش را گرفتند که «نزدیک به ۶ روی ۴ و ضربانش به۶۰» رسیده بود، بنابراین دکتر را خبر کردند.
آرمیتا پاویربا بیان این که به نظر میرسد مقامات زندان با او «جنگ روانی راه انداختهاند»، گفت: «وقتی دکتر آمد، گفت فشارش روی ۱۱ است. اما چون حالم وخیم بود گفت ببریدش بهداری، که گفتم من به بهداری نمیروم مرا به بالا برگردانید. چرا که بهداری هم هیچ امکاناتی ندارد. حتی یک فشارسنج کارآمد نیست که فشارم را درست نشان بدهد و هر بار یک چیز میگویند. یا این که با من جنگ روانی راه انداختهاند.»
به گفته این زندانی سیاسی، در این حال مقامات زندان او را به بهداری بردهاند و به صورت اجباری تلاش کردهاند به او سرم بزنند، اما به دلیل «خشک شدن رگها»، امکان رگگیری برای او نبوده است.
او اضافه کرد: «دکتر گفت ۱۶ روز است که نه میخورد و نه میآشامد، دستکم اگر آب مینوشید، میشد رگ او را پیدا کرد.»
آرمیتا پاویر در واکنش به اظهارات مقامات زندان که در واکنش به اعتصاب غذای او گفته بودند «با سرم نگهش میداریم»، در این فایل صوتی عنوان کرد: «گفتم وقتی من از خوردن و آشامیدن امتناع میکنم چطور میتوانید با سرم بزنید؟ بیرون از زندان میخواهیم زندگی کنیم میگویید زندگیتان دست ما است، این جا هم میخواهیم اعتصاب غذا کنیم، میگویید این هم دست ما است.»
این زندانی سیاسی در این تماس تلفنی با ابراز نگرانی از احتمال تزریق داروی ناشناخته به او، شرح داد: «میخواستند مرا به بیمارستان اعزام کنند که گفتم من بیمارستان نمیروم و اگر ببرید هم اعتصابم را نمیشکنم به هزار و یک دلیل. تلفنها را قطع کردند و من نتوانستم بیانیه بدهم. اکنون نیز غیر مستقیم میگویند میخواهند در بیمارستان [اعصاب و روان] رازی بستری کنند؛ در حالی که من نه پرخاش کردهام و نه بددهنی کردهام و نه قند خونم را بهانه کرده و آسایش زندانیان را به هم زدهام.»
او همچنین با اعلام این که مقامات زندان «میگویند اختلال دوقطبی شخصیتی داری و باید روانکاو تو را ببیند»، تأکید کرد: «جنگ روانی راه انداختهاند. صراحتا گفتم که اختلال دوقطبی شخصیتی شما دارید، چون در حالی که این همه جنایات را میبینید، این همه بیقانونی را میبینید، اما سرتان را زیر برف کردهاید و پول کثیف را از سیستم میگیرید و برای اهل و عیالتان میبرید. ادعای شرف و وجدان هم دارید، اما به بیشرافتترین وجه زندگی میکنید.»
آرمیتا پاویر در ادامه این تماس تلفنی همچنین گفت: «میگویند فکر میکنی اگر بمیری چه میشود؟ بزرگتر از تو مردند و هیچ چیزی نشد. گفتم باشد دو حالت دارد یا پس از مرگ من با آگاهی جمعی اتفاقی میافتد که امیدوارم اتفاق بزرگ و مثبتی باشد، یا این که هیچ چیز نمیشود که حداقل از زندگی بین یک عده انسان بیشرف و بیغیرت که با مال دنیا و ترسهایشان هستند، راحت میشوم.»
به گفته آرمیتا پاویر، مقامات زندان «زندانیان را جمع کردهاند و نامه نوشتهاند که آرمیتا شما را به شورش دعوت کرده است»، چرا که «سه چهار زندانی به اعتصاب غذا پیوسته بودند و آن را بهانه گزارش کرده بودند که آرمیتا شما را وادار کرده است.»
این زندانی سیاسی، با تأکید بر این که «از این جا جنازهام هم بیرون بیاید کرنش نخواهم کرد بعد از این همه اتفاق»، گفت: «به قاضی هم گفتم وقتی گفت ۷۵۰ صفحه پرونده داری، گفتم در این ۷۵۰ صفحه پرونده یک اتهام نشر اکاذیب نتوانستهاید به من بزنید، برای این که همه حرفهای من مستند و واقعیت است.»
آرمیتا پاویر، ۲۹ ساله، نخستین بار در روز ۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و ۱۷ آذر با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
این دانشجوی رشته زیستشناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز که از ۳۰ شهریور سال جاری دوباره در بازداشت به سر میبرد، پیشتر نیز در اعتراض به بلاتکلیفیاش در زندان اعتصاب غذا کرده بود.
در روزهای پیشین قاسم بعدی، وکیل دادگستری، درباره پرونده آرمیتا پاویر به صدای آمریکا گفته بود اتهاماتی که دادگاه انقلاب اسلامی به این فعال دانشجویی، نسبت داده و او را به نزدیک به دو سال حبس محکوم کرده است، «وجاهت قانونی» ندارد و جان این زندانی سیاسی پس از دو هفته اعتصاب غذای خشک در «خطر واقعی» است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بر اساس دادنامه صادر شده از سوی دادگاه انقلاب اسلامی آذرشهر، انتساب اتهام توهین به رهبر، به دلیل «استوری کردن کاریکاتور» علی خامنهای توسط این فعال دانشجویی در اینستاگرام بوده و اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» نیز بر اساس ادعای «لیدری تجمعات غیرقانونی در دانشگاه» و «در معرض نمایش گذاشتن مطالب مورد تشویش اذهان عمومی و تحریکآمیز در فضای مجازی و در صفحه شخصی خود» به آرمیتا پاویر نسبت داده شده است.
بر اساس دادنامه، آرمیتا پاویر «این اقدامات را حق قانونی خود و نقد عملکرد مسئولان کشور میداند.»
همچنین ببینید: اختصاصی| دو هفته اعتصاب غذای خشک آرمیتا پاویر در زندان تبریز؛ قاسم بعدی: جانش در خطر واقعی است