اظهارات اولیه خدمه هواپیمای توقیف‌شده منتسب به ماهان‌ایر تحویل قاضی شد

قاضی فدریکو ویلنا اظهارات اولیه پنج خدمه هواپیمای توقیفی ماهان در فرودگاه بوئنوس آیرس را دریافت کرد.

این اظهارات، اطلاعات لازم را برای «تعیین هویت و شواهد احتمالی ارتباط این افراد با نیروی سپاه قدس ایران» در اختیار این قاضی قرار می‌دهد.

روز پنج‌شنبه، فدریکو ویلنا، قاضی فدرال مسئول تحقیقات پرونده، اظهارات سه ایرانی را که همگی هرگونه ارتباط را با «یک سازمان تروریستی» رد کرده‌اند، تحویل گرفت.

بنا بر اعلام خبرگزاری رسمی «تلام» این سه به هیچ پرسشی پاسخ نداده‌اند.اما دو خدمه بعدی که ونزوئلایی هستند، در اوایل هفته اظهاراتی داشته‌اند. هر پنج خدمه فعلا از خروج از کشور منع شده‌اند.

قاضی ویلنا، پیش از این برای چهارده خدمه دیگر، شامل دوازده ونزوئلایی و دو ایرانی، اجازه خروج صادر کرده‌ بود.

دوازده نفر از خدمه، در اواسط سپتامبر در پی تصمیم دادگاه تجدید‌نظر به کاراکاس رفته بودند و دو خدمه باقیمانده، یک ونزوئلایی و یک ایرانی، قرار است که در روزهای آینده کشور را ترک کنند.

سرویس اطلاعاتی پاراگوئه، یک خدمه ایرانی به نام خلبان «غلامرضا قاسمی» را با سپاه قدس مرتبط دانسته‌ است.

سپاه قدس از سوی آمریکا، در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد. این نیرو، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران است.

هواپیمای توقیف‌شده، بنا به ادعای وزارت دادگستری ایالات متحده، از شرکت هواپیمایی ایرانی ماهان‌ایر به شرکت امتراسور، از زیر مجموعه‌های خطوط هوایی دولتی ونزوئلا موسوم به کانویاسا منتقل شده‌ است.

مقام‌های آمریکایی باور دارند که به شرکت ماهان‌ایر، با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، برای حمل سلاح همکاری دارد.

ایالات متحده می‌گوید که انتقال هواپیمای یاد‌شده به شرکت ونزوئلایی در اکتبر گذشته، بدون مجوز قبلی واشنگتن صورت گرفته‌ است.

وزارت دادگستری آمریکا همچنین می‌گوید که این هواپیما متعاقبا بدون تایید ایالات متحده، بین کاراکاس، تهران و مسکو رد‌ و بدل شده است.

ایران اصرار دارد که این هواپیما «کاملا قانونی» بوده و آمریکا را به انجام «عملیات تبلیغاتی» متهم کرده‌ است.

کاراکاس نیز به توقیف هواپیما اعتراض کرده و در کنار تهران، خواستار آزادی خدمه هواپیما شده‌ است.