امیری‌مقدم: صلیب سرخ و بهداشت جهانی به سرکوب اعتراضات ایران واکنش فوری نشان بدهند

اعتراضات ایران

مدیر سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید قطعی اینترنت و تهدید خانواده‌ها از سوی مقامات امنیتی دو مانع برای مستندسازی آمار آسیب‌دیدگان اعتراضات سراسری در ایران است.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی با بخش فارسی صدای آمریکا اعلام کرد که بر اساس آمار حداقلی جمع‌آوری شده از سوی این نهاد حقوق بشری، تاکنون در جریان اعتراضات شش هفته گذشته دست‌کم ۲۳۴ معترض معترض کشته شده‌اند که ۲۹ تن از آنان زیر ۱۸ سال بوده‌اند.

او تهدید خانواده‌ها توسط مقامات امنیتی و قطعی اینترنت را از مانع‌های پژوهش درباره قربانیان سرکوب اعتراضات خواند و گفت: «در این گزارش اشاره خاص کرده‌ایم به دخالت نیروهای امنیتی و فشار به پزشکان و اعضای کادر درمان؛ اطلاع یافته‌ایم پزشکان برای صدور گواهی‌های فوت بر مبنای خواست نیروهای امنیتی تحت فشار هستند و خانواده‌ها نیز به شرطی اجازه تحویل جسد را دارند که زیر گواهی فوتی را امضا کنند که دلیل مرگ، مسمومیت و خودکشی و تصادف» بوده است.

به گفته آقای امیری مقدم، سازمان حقوق بشر ایران از جامعه جهانی و نهادهایی چون سازمان‌های صلیب سرخ و بهداشت جهانی خواسته در قبال این موارد، «واکنش شدید و فوری نشان بدهند.»

این مدافع حقوق بشر افزود: «اجبار پزشکان برای گواهی فوت دروغین و بازداشت مجروحان در بیمارستان‌ها و استفاده از آمبولانس برای حمل نیروهای امنیتی نمونه‌هایی از زیر پاگذاشتن قوانین بین‌المللی و اصول اخلاقی است که جمهوری اسلامی برای سرپوش گذاشتن روی جنایت‌هایش انجام می‌دهد.»

سازمان حقوق بشر ایران روز سه‌شنبه سوم آبان در گزارشی از افزایش کشته‌شدگان سرکوب اعتراضات ایران خبر داد.

این سازمان در تازه‌ترین گزارش خود تأکید کرده که اخبار بسیاری «از تلاش نهادهای امنیتی برای سرپوش گذاشتن بر روی قتل معترضان» دریافت کرده است.

بر اساس این گزارش، «مسئولان تا زمان اخذ تعهد از خانواده‌های کشته‌شدگان برای سکوت یا تأیید گواهی‌های فوت دروغین منتسب به پزشکی قانونی، از تحویل اجساد کشته‌شدگان سر باز می‌زنند» و «در برخی موارد، جسد بدون اطلاع خانواده‌ها و در مکانی دورتر از محل زندگی آنان دفن شده است.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

محمود امیری مقدم: پزشکان را برای صدور گواهی فوت تحت فشار قرار می‌دهند

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.