در حالی که اصرار مقامات جمهوری اسلامی بر شعارهای سیاسی و بیتوجهی به درخواست ناظران برای اعمال تغییر در نمادهای سیاسی نصب شده در استادیوم نقشجهان اصفهان به لغو بازی تیم سپاهان با الاتحاد انجامید، وزیر خارجه دولت جمهوری اسلامی از این سخن گفت که «نباید» ورزش به «اهرم سیاسی» تبدیل شود.
حسین امیرعبداللهیان امروز در حاشیه نشست هیات دولت در واکنش به حواشی بازی لغو شده در اصفهان گفت: «در زمان بازی من و وزیر خارجه عربستان در تماس و ارتباط مستقیم با هم بودیم.»
این مقام ارشد دولت با اشاره به اینکه «نباید اجازه بدهیم ورزش به یک اهرم سیاسی تبدیل شود» گفت: «ایران و عربستان توافق کردند بازی سپاهان و الاتحاد در زمان بعدی تکرار شود.»
این ادعای وزیر خارجه جمهوری اسلامی در حالی مطرح میشود که کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیمگیری در زمینه حواشی این بازی را به کمیته اخلاق این نهاد ارجاع داده است.
روز گذشته فدراسیون فوتبال عربستان نیز در واکنش به حاشیههای ایجاد شده پس از لغو بازی تیمهای الاتحاد عربستان با سپاهان اصفهان «حمایت کامل خود» را از باشگاه الاتحاد اعلام و تاکید کرد که «همه راههای قانونی را برای حفظ حقوق این باشگاه در پیش خواهیم گرفت.»
در بیانیه این فدراسیون آمده است که تصمیم به برگزار نشدن بازی را کنفدراسیون فوتبال آسیا با کمک گزارشهای نمایندگانش که در ورزشگاه بودند، گرفت.
کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز به دنبال لغو بازی تیمهای سپاهان اصفهان و الاتحاد عربستان اعلام کرده بود که دلیل لغو این بازی، «شرایط غیرمترقبه و غیرمنتظره» بوده است.
این نهاد ورزشی در بیانیه خود تاکید کرده است که «این موضوع به کمیتههای مرتبط ارجاع داده میشود.»
باشگاه سپاهان نیز در واکنش به این موضوع در بیانیهای اعلام کرد که «به دلیل ترک ورزشگاه از سوی تیم الاتحاد عربستان ادله خود را برای شکایت به AFC آماده کرده و در اسرع وقت اقدام قانونی لازم را انجام خواهد داد.»
«وجود تندیسی از قاسم سلیمانی» فرمانده کشته شده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران در ورزشگاه نقش جهان اصفهان دلیل حاضر نشدن تیم عربستانی در زمین اعلام شده و بر اساس گزارشهای منتشر شده امتناع مسئولان از برداشتن این تندیس از محوطه ورزشی باعث لغو این بازی شد.
روزنامه «عرب نیوز»، چاپ عربستان در مطلبی نوشت که بازی تیم الاتحاد در لیگ قهرمانان آسیا مقابل «سپاهان ایران» پس از خودداری تیم عربستانی و مسئولان از ورود به ورزشگاه که «تندیس قاسم سلیمانی» را در آن به نمایش گذاشته بودند، به طور رسمی لغو شد.
با این حال مسئولان شهرداری تهران در پی حوادث اصفهان در اقدامی دست به نصب گسترده بنرهای قاسم سلیمانی در سطح شهر زدند.
نصب شبانه بنر در خیابانهای تهران در حالی صورت میگیرد که بر اساس تصاویر منتشر شده؛ تماشاگران پس از لغو بازی اقدام به پرتاب اشیا مختلف به سمت تندیس قاسم سلیمانی کردند. ویدئوهای منتشر شده نشان میدهد تماشاگران عصبانی علیه جمهوری اسلامی و سیاسی شدن فوتبال شعار دادند.
این بازی حواشی دیگری هم داشته است. در فیلمی که در رسانههای اجتماعی منتشر شد یک مامور انتظامات ورزشگاه اعتراف میکند که قرار است ۲۰۰ زن گزینشی وارد ورزشگاه شوند تا کنفدراسیون فوتبال آسیا ایراد نگیرد. موضوعی که احتمالا تبعاتی برای فوتبال ایران به همراه خواهد داشت.
این اتفاقات در حالی رخ میدهد که کنفدراسیون فوتبال آسیا روز ۱۳ شهریور ماه اعلام کرد عربستان و ایران پس از هفت سال به توافق برای از سرگیری مسابقات تیمهای باشگاهی در خاک دو کشور دست یافتهاند.
ریاض پس از حمله به نمایندگیهای دیپلماتیک عربستان در ایران در جریان اعتراض به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه، رسما در دی ماه ۱۳۹۴ روابط خود را با ایران قطع کرده بود.
کنفدراسیون فوتبال آسیا در پی آن تصمیم گرفت که مسابقات رفت و برگشت فوتبال دو کشور در زمین بیطرف برگزار شود؛ اقدامی که این کنفدراسیون در آن زمان آن را «تاسف بارترین» تصمیم خود توصیف کرد.
زمستان سال گذشته روابط دو کشور بر مبنای توافقی که با وساطت چین به امضا رسید بار دیگر برقرار شد.