سالانه پنج و نیم میلیون نفر در جهان بر اثر آلودگی هوا می میرند

هوای آلوده شانگهای

نتیجه یک تحقیق بین المللی نشان داده است که سالیانه پنج و نیم میلیون نفر در جهان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند و تقریبا نیمی از این افراد، شهروندان هند و چین هستند.

داده های این پژوهش در کنفرانس سالیانه انجمن پیشبرد علوم در آمریکا، روز جمعه در واشنگتن ارائه شد و پژوهشگران هشدار دادند چنانچه گام های اساسی برای کاهش این آلودگی برداشته نشود، این رقم طی ۲۰ سال آینده به سرعت افزایش خواهد یافت.

تیمی از پژوهشگران آمریکا، کانادا، چین و هند با تحلیل داده های آماری و ترسیم مدل های پیش بینی، خطر نسبی مواجهه با آلودگی های زیست محیطی و کیفیت نامناسب هوا را بر بروز بیماری ها و مرگ و میر سالیانه کشورهای جهان نشان داده اند.

کمپبل لندروم پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت می گوید: "اگر ما به استفاده از سوخت های آلاینده ادامه دهیم، رقم مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا به هفت میلیون نفر در سال خواهد رسید."

بنا به یافته های این پژوهش، در چین زغال سنگ و در هند استفاده از چوب، زغال و فضولات حیوانی برای پخت و پز و گرمایش منبع مهم آلودگی خانگی در روستاها و محلات فقیر نشین است. و در شهرهای بزرگ تردد خودروها و دود اگزوز ماشین ها عامل بسیار مهمی در تخریب کیفیت هواست.


پزشکان می گویند آلودگی هوا مهم ترین آلودگی زیست محیطی است و موجب بروز بیماری های قلبی، سرطان ریه، آسم و سایر بیماری ها می شود.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، فشار خون بالا، عادات غذایی نامناسب و آلودگی هوااز عوامل عمده مرگ و میر به شمار می روند.

گزارش دوسالانه ی محیط زیست نیز که هفته گذشته توسط دانشگاه ییل آمریکا انجام شد، نشان داد که شاخص حفاظت از محیط زیست و کیفیت هوا در ایران، با چهار رتبه سقوط نسبت به سال گذشته به رده ۱۰۵ در میان ۱۸۰ کشور جهان رسیده و تاکید کردند که این آلودگی ها موجب افزایش بیماری های قلبی و سرطان می شود.