رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی ایران تایید کرد که به دلیل آن چه «مصرف بالای گاز در کشور و ناترازی ایجاد شده» نامید، در برخی از شهرها مازوتسوزی انجام میشود.
به گزارش وب سایت «باشگاه خبرنگاران جوان»، به رغم گزارشهای رسانهها، علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی،روز چهارشنبه ۲۹ آذر، با رد مازوتسوزی در البرز، تهران و اصفهان گفت که در استان مرکزی، این اتفاق افتاده که دلیل آن، کاهش سوخت، شرایط سرما و مصرف بالای گاز است.
او با اشاره به این که ۹ پالایشگاه در حال کیفیسازی سوخت هستند، وعده داد آنها سوخت با کیفیت مناسب تولید خواهند کرد.
این مقام دولتی همچنین وعده داد که «اگر با همین سمتو سو پیش برویم، حداقل در یک بازه ۱۰ ساله، تهران دیگر این روزهای آلوده را تجربه نخواهد کرد.»
وی توضیح نداد که منظورش از «سمت و سو» چیست.
تایید مازوت سوزی در استان مرکزی و رد این اقدام در کلان شهرها در شرایطی است که روزنامه «شرق» روز سه شنبه ۲۸ آذر، نوشت که هشت نیروگاه بزرگ بخار سهم قابل توجهی در مازوتسوزی دارند و گاهی بیشتر از ۶۵ درصد سوخت مورد نیازشان را از مازوت تامین میکنند.
همچنین ببینید: بیانیه گروهی از اساتید دانشگاه صنعتی اراک: مازوتسوزی در نیروگاه شازند را متوقف کنیدخبرگزاری مهر نیز روز دوشنبه ۲۶ آذر، نوشت: «در شرایطی که مازوتسوزی در نیروگاههای کشور از سوی بسیاری از مسئولان در دستگاههای مختلف رد شده است، اما همچنان معادله آلودگی هوا برای ساکنان کلان شهرها لاینحل مانده است.»
روزنامه اعتماد نیز روز سه شنبه نوشت: بر اثر شرایط تحریمی، مصرف مازوت در کشور رو به افزایش است و از ۱۶ نیروگاه، ۱۴ نیروگاه مازوت مصرف میکنند.
به نوشته این روزنامه، اسامی و میزان مصرف مازوت این ۱۴ نیروگاه موجود است.
اعتماد همچنین نتیجه یک تحقیق را منتشر کرد که توسط تیمی از متخصصان تغییرات اقلیمی از دانشگاه تهران و هیوستون امریکا با استفاده از تصاویر ماهوارهای پایشی انجام شده است.
نتیجه این تحقیق، ادعای مسئولان جمهوری اسلامی در ماههای اخیر را رد می کند و نشان میدهد که ابعاد مازوتسوزی و گازوییلسوزی در ایران بسیار گستردهتر از حد تصور است و مهمترین عامل آلودگی هوا در ایران مازوت سوزی و گازوئیل بی کیفیت با گوگرد بیشتز از حد استاندارد است.
برخی از نمایندگان مجلس نیز در پی شدت گرفتن آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران از قطعی بودن استفاده از مازوت در نیروگاهها خبر داده بودند.
در این ارتباط، مرتضی خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، روز ۱۵ آذر گفت که با توجه به میزان بالای گازهای خطرناک برابر نشانگرهای سطح شهرها، به نظر می رسد سوخت «مازوت» در برخی از نیروگاه ها همچنان مورد استفاده است که می تواند خطرناک باشد.
نتیجه بحران آلودگی هوا در ایران، افزایش مرگ و میر و بیماریهای تنفسی است که رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در سازمان حفاظت از محیط زیست آن را تایید کرده است.
داریوش گلعلیزاده گفته است: «در بررسیهای انجام شده توسط وزارت بهداشت در ۳۳ شهر طی سال ۱۴۰۱، بیش از ۲۶ هزار تن بهدلیل مرگومیر منتسب به آلودگی هوا جان خود را از دست دادند.»
او خسارت این میزان مرگ و میر را معادل ۱۱.۳ میلیارد دلار در کل ایران، و در تهران با بیش از ۶ هزار مرگومیر ناشی از آلودگی هوا را معادل ۳ میلیارد دلار عنوان کرده است.
پیشتر نیکآهنگ کوثر، روزنامهنگار، در گفتوگویی با صدای آمریکا آمار مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا در ایران را «ترسناک» توصیف کرد و گفت که این آمار بیان نمیشود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند