ابقای ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف؛ وحیدی غرب را به «پولشویی» مواد مخدر متهم کرد

مصرف مواد مخدر و شیشه در ایران

پس از تثبیت نام جمهوری اسلامی ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، وزیر کشور جمهوری اسلامی با انتقاد از «جریان جهانی»، ایران را «اولین کشور در مبارزه با مواد مخدر» نامید و ادعا کرد که گروه ویژه اقدام مالی (اف ای تی‌اف) گزارشی درباره مبارزه با پولشویی ندارد.

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، که دوشنبه ۵ تیر به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر سخن می‌گفت، کشورهای غربی را «مدعی مبارزه» با مواد مخدر خواند و ادعا کرد که این کشورها «کار بزرگ» برای «هدف قرار دادن منافع مالی قاچاقچیان بین‌المللی» نمی‌کنند.

او با بیان این که «از مواد مخدر به عنوان پدیده سیاسی در سطح جهانی سوءاستفاده می‌شود»، بانک‌های کشورهای غربی را به «پولشویی» با «پول‌های مواد مخدر» متهم کرد.

حمله این مقام ارشد جمهوری اسلامی به گروه ویژه اقدام مالی دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که نام جمهوری اسلامی ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف ابقا شد.

گروه ویژه اقدام مالی یک سازمان بین‌دولتی مستقر در پاریس و یکی از نهادهای ناظر بر تبادلات مالی جمهوری اسلامی ایران پس از امضای برجام است. اف‌ای‌تی‌اف وظیفه دیده‌بانی بر شفافیت مالی در نقل و انتقال‌های بانکی بین‌المللی، جلوگیری از پولشویی و تأمین مالی تروریسم را عهده‌دار است.

وزیر کشور جمهوری اسلامی همچنین با اعلام این که «هزینه‌های عظیمی» برای کنترل مرزها به عهده جمهوری اسلامی است، کشورهای غربی را متهم کرد که برای جلوگیری از قاچاق انواع مواد روانگردان و توهم‌زا «به وظیفه خود عمل نمی‌کنند.»

وحیدی مدعی شد که «امروز ایران به عنوان اولین کشور در مبارزه با مواد مخدر است.»

ادعای وزیر کشور جمهوری اسلامی درباره مبارزه با مواد مخدر در حالی است که گزارش‌ها از نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توزیع و ترانزیت مواد مخدر حکایت دارند.

همچنین ببینید: اردن یک پهپاد حامل مواد مخدر مرتبط با جمهوری اسلامی ایران را ساقط کرد

پیش از این و در واکنش به مناقشات مرزی ایران و افغانستان، فریبرز کرمی زند، عضو پیشین نیروی انتظامی و از مخالفان جمهوری اسلامی، طالبان را «اهرم فشار یا برگ بازی» جمهوری اسلامی «در مقابل کشورهای منطقه» دانست که «نمی‌خواهد آن را به‌راحتی از دست بدهد» و گفت: «نقش میانجی کارتل‌های مواد مخدر که یک سمت آن سپاه است را نباید نادیده گرفت.»

همچنین پرستو فاطمی، پژوهشگر حقوق بشر، پیشتر به صدای آمریکا گفته است مواد مخدر اهرمی شده جمهوری اسلامی بتواند به این اسم از کشورهای غربی باج بگیرد، اما شواهدی وجود دارد که جمهوری اسلامی حتی نتوانسته از پس معضل مواد مخدر در ایران بر بیاید.

او همچنین تأکید کرده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توزیع و ترانزیت مواد مخدر «نقش بسیار ویژه‌ای» دارد.

به گفته پرستو فاطمی، جمهوری اسلامی زیر نام مبارزه با مواد مخدر اعمال خشونت می‌کند و سالانه چند صد نفر را اعدام می‌کند و در این حال، کشورهای دیگر سکوت می‌کنند و مسئولان جمهوری اسلامی نیز ضمن این که اجازه ورود به مجامع بین‌المللی را پیدا می‌کنند، می‌توانند با عنوان مبارزه با مواد مخدر بودجه‌های سنگین‌تر دریافت کنند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پرستو فاطمی: سپاه پاسداران در توزیع و ترانزیت مواد مخدر «نقش بسیار ویژه‌ای» دارد

بنا بر گزارش سازمان عفو بین الملل، شمار اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی در سال جاری میلادی به نسبت سال قبل، سه برابر شده است.

این نهاد بین‌المللی با «شرم‌آور» دانستن آمار بالای اعدام‌ها، گزارش داد که از آغاز سال میلادی دست‌کم ۱۷۳ نفر با عنوان جرایم مواد مخدر در ایران اعدام شده‌اندند و اغلب این افراد از دادگاه عادلانه برخوردار نبوده‌اند.

رها بحرینی، حقوقدان و پژوهشگر امور ایران در سازمان عفو بین‌الملل، ۱۲ خرداد درباره این اعدام‌ها به صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی تعداد بسیاری را در صف اعدام قرار داده و فشار جهانی برای توقف این روند باید بیشتر شود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

رها بحرینی: جمهوری اسلامی تعداد بسیاری را در صف اعدام قرار داده؛ فشار جهانی باید اضافه شود