آفریقاییان مهاجر در تل آویو دست به تظاهرات زدند

مهاجران آفریقایی بر نماد یادبود قربانیان هولوکاست در میدان اسحاق رابین،تل آویو، ۵ ژانویه ۲۰۱۴

از سال ۲۰۰۶ ، حدود شش هزار نفر از اتباع اریتره و سودان از طریق مرزهای بی حفاظ اسرائیل با مصر وارد آن کشور شده اند.
هزاران آفریقایی مهاجر در اسرائیل، روز یکشنبه در میدان اسحاق رابین، که میدان اصلی شهر تل آویو است، دست به راه پیمایی زدند. تظاهرکنندگان خواستار آزادی هموطنانشان بودند که دولت اسرائیل آنان را به عنوان مهاجران غیرقانونی جویای کار زندانی کرده است. تظاهرکنندگان با در دست داشتن پرچم و پلاکارد، در مخالفت با قانون جدیدی که دست دولت را در حبس نامحدود افراد باز گذاشته است، شعار می دادند.

قانون جدید، که سه هفته پیش در پارلمان اسرائیل تصویب شده، به مسئولان اسرائیلی امکان می دهد مهاجرانی را که ویزای معتبر در دست ندارند، به طور نامحدود در زندان نگاه دارند.

گروه های مدافع حقوق بشر می گویند از زمان تصویب قانون مذکور، بیش از سیصد نفر دستگیر و زندانی شده اند.

مقام های اسرائیل می گویند از سال ۲۰۰۶ ، حدود شش هزار آفریقایی، که بیشتر آنان از اتباع اریتره و سودان هستند، از طریق مرزهای بی محافظ اسرائیل با مصر وارد آن کشور شده اند.

بسیاری از این افراد در مناطق فقیرنشین تل آویو زندگی می کنند و پناه جویانی هستند که می گویند به دنبال مکانی امن به این سرزمین آمده اند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل حضور عده زیاد آفریقاییان را تهدیدی برای اولویت جامعه یهودیان در آن کشور، و دولت خودش دانسته است.

از زمان احداث دیوار حائل در مرز اسرائیل با مصر، جلوی هجوم مهاجران گرفته شده، ولی اسرائیل می تواند مهاجران غیرقانونی را که از پیش در آن کشور سکونت داشته اند، به تأسیساتی بفرستد که دولت آن را «زندان سرگشاده در صحرای جنوبی» آن کشور می خواند.

این تأسیسات به ساختمانی نیمه کاره شباهت دارد. بازداشت شدگان می توانند روزها از آن خارج شوند؛ اما پیش از فرارسیدن شب باید به آن بازگردند. مهاجران بدون محدودیت زمانی در تأسیسات مذکور زندانی خواهند ماند، مگر آن که به طور داوطلبانه به کشور خود بازگردند، یا از کشور اخراج شوند، و یا درخواست پناهندگی شان به نتیجه برسد.

برگزارکنندگان تظاهرات روز یکشنبه برگه هایی توزیع کردند با این درخواست که دولت اسرائیل «همه پناهندگان را از زندان آزاد کند و به روش جدید بازداشت ها پایان دهد». گروه های حقوق بشری خواستار تجدیدنظر در حکم جدید شده اند.

به گزارش پلیس تظاهرکنندگان برای برپایی تظاهراتی سه روزه در محوطه میدان اسحاق رابین مجوز گرفته بودند، و موردی از خشونت یا بازداشت وجود نداشته است. یک منبع اداره پلیس شمار تظاهرکنندگان را حدود ۱۰،۰۰۰ نفر برآورد کرده است.

سازمان موسوم به خط مستقیم کارگران مهاجر، که مدافع حقوق آفریقاییان است، اسرائیل را متهم کرده که صدها نفر از زندانیان را به ترک اجباری آن کشور وادار کرده است. در چند روز اخیر ده ها نفر برای آزاد شدن از زندان اسرائیل، به اریتره بازگشته اند.