طالبان سومین سال بازگشت به قدرت را با نمایش «دبه‌های انفجاری دست‌ساز» جشن گرفت

جنگجویان طالبان در رژه سومین سالگرد خروج نیروهای تحت رهبری ایالات متحده از افغانستان در پایگاه هوایی بگرام در استان پروان افغانستانو آنها دبه‌های زرد رنگی را دارند که قرار است حاوی مواد منفجره دست ساز باشد.

گروه اسلام‌گرای طالبان روز چهارشنبه سومین سالگرد بازگشت به قدرت در افغانستان را با یک تعطیلی عمومی و رژه تلویزیونی نظامی در پایگاه هوایی بگرام، که پیشتر ایالات متحده آن را اداره می‌کرد، جشن گرفت.

این جشن‌ در میانه انتقادهای جهانی از حکومت معروف به «امارت اسلامی» طالبان، به دلیل ایجاد «جدی‌ترین بحران [نقض] حقوق زنان در جهان» و تبدیل افغانستان فقیر به تنها کشوری که دختران در آن از تحصیل فراتر از کلاس ششم منع می‌شوند، برگزار شد.

طالبان ۱۵ اوت ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان در دست گرفت و آن را «روز پیروزی» نامید.

مراسم سویمن سالگرد این روز در پایگاه بگرام، واقع در در حدود ۴۰ کیلومتری شمال کابل، پایتخت افغانستان، با سخنرانی رهبران ارشد طالبان و با حضور هزاران نفر از مردان، از جمله دیپلمات‌های خارجی، برگزار شد.

رژه طالبان در پایگاه هوایی بگرام همچنین فرصتی برای این گروه بود تا سخت افزارهای نظامی از جمله تانک، هلیکوپتر و خودروهای زرهی که نیروهای ایالات متحده و ناتو به جا گذاشته بودند را به نمایش بگذارند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس تصویری از رژه موتورسواران طالبان را در بگرام در استان پروان منتشر کرد که آنها را در حالی نشان می‌دهد که دبه‌های زرد رنگی در دست دارند که طالبان از آنها به عنوان بمب‌های دست‌ساز استفاده می‌کرد.

محمدحسن آخوند نخست وزیر حکومت طالبان، در پیامی که رئیس دفتر او قرائت کرد، گفت: «الله به ملت مجاهد افغانستان در این تاریخ پیروزی بر یک نیروی استکبار و اشغالگر بین المللی اعطا کرد.»

جنگجویان طالبان روز چهارشنبه در خیابان‌های کابل سومین سالگرد بازگشت به قدرت را با نشان دادن اسلحه‌های خود در خیابان‌های پایتخت افغانستان و پرچم «امارات اسلامی» جشن گرفتند

او که تا حد زیادی در ظاهر قدرت دارد، اما در عمل اختیارات و قدرت در دستان کسان دیگری است، در مراسم روز چهارشنبه غایب بود. در پیام آخوند آمده است که حکومت طالبان «مسئولیت حفظ حکومت اسلامی، حفاظت از اموال، جان مردم و ناموس ملت ما را بر عهده دارد.»

حکومت طالبان را هیچ کشوری به طور رسمی به رسمیت نشناخته است.

سراج الدین حقانی، وزیر داخله طالبان که آمریکا او را به دلیل تروریسم تحت تعقیب قرار داده و برای دستگیری او ۱۰ میلیون دلار جایزه گذاشته است، نیز در مراسم رژه بگرام سخنرانی کرد و خواستار تعامل جهانی با طالبان شد.

گروهی متشکل از ۲۹ کارشناس سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به طور مشترک خواستار اقدام بین المللی «قوی‌تر و موثرتر» برای رسیدگی به وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در افغانستان شدند.

همچنین ببینید: زنان معترض تصاویر «سران طالبان و حامیان‌شان» را در کابل آتش زدند