در یک رشته بمبگذاری های انتحاری در داخل و اطراف پایتخت افغانستان در روز جمعه، بیش از ۵۰ نفر، از جمله یک سارباز ناتو و ۸ پیمانکار در یک پایگاه نظامی آمریکا، کشته شدند.
این شمار تلفات غیرنظامیان در افغانستان، بالاترین رقمی است که سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۹ میلادی به این سو، برای یک روز در کابل ثبت کرده است.
ناتو روز شنبه در بیانیهای گفت یک عضو این نیروی بین المللی و هشت پیمانکار غیرنظامی در حمله شب گذشته به یک پایگاه نیروهای ویژه آمریکا در نزدیکی فرودگاه اصلی کابل جان خود را از دست دادند. در بیانیه ناتو ملیت قربانیان مشخص نشده است.
گروه طالبان در بیانیهای که برای صدای آمریکا ارسال کرده است، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و گفته است در حمله جمعه شب به پایگاه ناتو سه بمبگذار انتحاری شرکت داشتند.
در مرگبارترین حمله روز جمعه، یک بمبگذار انتحاری که یونیفورم پلیس افغانستان بر تن داشت، مواد منفجره ای که همراه داشت را در میان گروهی از دانشجویان در آکادمی پلیس شهر کابل منفجر کرد. به گزارش پلیس دست کم ۲۷ تن در این حمله کشته شدند و بیش از ۵۲ نفر نیز مجروح شدند.
طالبان مسئولیت این حمله را نیز پذیرفت، اما از انفجار یک کامیون بمبگذاری شده در یک محله مسکونی کابل که دست کم ۱۵ کشته و حدود ۲۴۰ مجروح برجا گذاشت فاصله گرفت.
اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با بیان این که هر کسی مسئول انفجار کامیون بمبگذاری شده بوده چیزی به دست نیاورده است، گفت «قتل غیرنظامیان، بویژه زنان و کودکان، استیصال و شکست دشمنان افغانستان توسط نیروهای امنیتی ما را نشان میدهد.»
طالبان هفته گذشته در پی انتشار خبر مرگ ملا عمر رهبر آن گروه افراطی، دومین دور مذاکرات صلح با دولت افغانستان را ناگهان قطع کرد. مقامات پاکستان روز جمعه در این زمینه گفتند قطع مذاکرات «موقتی» است و این گفتگوها ادامه خواهند یافت.
این در حالی است که ملا اختر منصور رهبر جدید طالبان گفته است طالبان به جنگ خود برای تبدیل افغانستان به یک حکومت اسلامی ادامه خواهد داد، و تمام تصمیمات، از جمله ادامه جنگ یا مذاکره، بر اساس قوانین اسلامی گرفته خواهد شد.