بازداشت یک زن در تهران پس از برهنه شدن در اعتراض به حجاب اجباری

عریانی اعتراضی یک زن در تهران

زن جوانی که در اعتراض به محدودسازی آزادی پوشش زنان و اعمال حجاب اجباری در سعادت‌آباد تهران پیراهن از تن درآورده بود و بالای سرش می‌چرخاند، به دست مأموران حکومتی بازداشت شد.

بر اساس یک گزارش ویدئویی که مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، آن را منتشر کرده است، یک زن در میدان فرهنگ سعادت‌آباد تهران در اقدامی اعتراضی پیراهن خود را از تن درآورد و در حالی که بر یک بلندی در گوشه‌ای از خیابان ایستاده بود، آن را بالای سرش می‌چرخاند.

بر اساس این ویدئو، رهگذران بدون نگاه کردن به این زن جوان از کنار او عبور می‌کنند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اعتراض یک زن با برهنه شدن علیه حجاب اجباری در سعادت‌آباد تهران

در این گزارش به نام و هویت زن جوان اشاره‌ای نشده، اما گفته شده است که او به دست مأموران جمهوری اسلامی بازداشت شده است.

این نخستین بار نیست که عریانی اعتراضی زنان در ایران با برخوردهای پلیسی و قضایی مواجه می‌شود.

قبل از آن هم زن جوانی در مشهد در اعتراض به ماموران پلیس جمهوری اسلامی ایران، اقدام به برهنه شدن کرد که ویدئوی این اقدام اعتراضی در فضای مجازی منتشر شد.

به گزارش رسانه‌های حکومتی، مکان این حادثه «خیابان صیاد شیرازی مشهد» بوده اما تاریخ وقوع آن مشخص نشده است. با این وجود، گفته شد که این اقدام روز پنجشنبه ۱۱ بهمن سال جاری رخ داده است.

در این ویدئو، زنی در خیابان صیاد شیرازی مشهد لباس‌های خود را درآورده و بر روی خودروی نیروی انتظامی نشسته بود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

روی خط - تکرار سناریوی «دیوانه‌انگاری» پس از انتشار ویدیوی برهنه شدن زنی در مشهد

این زن معترض در برابر مأموران پلیس فریادهایی از جمله «… بخورید» و «به شما ربطی ندارد!» سر داد. خودروهای عبوری نیز با بوق زدن او را همراهی می‌کردند.

در ماه‌های گذشته، یک دانشجو که نام او «آهو دریایی» اعلام شده است، و در شبکه‌های اجتماعی به «دختر علوم تحقیقات» شهرت یافت، در اقدامی اعتراضی به حراست، لباس خود را در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران از تن درآورد.

او پس از این عریانی اعتراضی به دست مقامات حکومتی بازداشت و به بیمارستان روانی منتقل شد؛ اقدامی که واکنش‌های داخلی و بین‌المللی گسترده‌ای به دنبال داشت.

همچنین ببینید: واکنش جهانی به «عریانی اعتراضی»: شجاعتِ ایستادگی مقابل سرکوب

این رویداد واکنش‌های گسترده‌ای را در فضای مجازی به همراه داشته و برخی آن را بخشی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» و اعتراضات زنان در ایران دانستند.

در این ارتباط، هشت سال قبل در زمستان ۱۳۹۶، ویدا موحد در اقدامی فردی و ناگهانی در یکی از نقاط پر رفت‌وآمد تهران در خیابان انقلاب، با ایستادن بر یک سکو روسری از سر برداشت و به حجاب اجباری، از جمله سیاست‌های سرکوب‌کننده حکومت علیه زنان، اعتراض کرد؛ اقدامی که با تکرار آن توسط چند زن دیگر به عنوان نقطه عطفی از مبارزات مدنی زنان در ایران تبدیل شد.

همچنین ببینید: حجاب اجباری؛ دستور دین یا مانیفست حکومت؟

با وجود گسترش سیاست‌های جمهوری اسلامی برای محدودسازی آزادی‌های فردی و اجتماعی زنان، گزارش‌ها حاکی از آن است که نافرمانی مدنی در مقابل حجاب اجباری به شیوه‌های مختلف ادامه دارد.

همچنین ببینید: شعار پنجمین روز اعتراضات دانشجویی: نفر نفر حجاب‌بان، دریغ از یک نگهبان