رویترز: هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی ایمیل‌های مسروقه کارزار انتخاباتی ترامپ را منتشر کردند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی از انتشار مطالب مسروقه مرتبط با کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ توسط گروه هکری مرتبط با جمهوری اسلامی خبر داده است.

این گروه هکری پس از آن که موفق نشد مطالب به سرقت‌رفته را در رسانه‌های جریان اصلی منتشر کند، سایت‌های دیگری را برای انتشار پیدا کرد.

آنها در ابتدا با رسانه‌هایی چون پولیتیکو، واشنگتن پست، و نیویورک تایمز تماس گرفتند و گفتند اطلاعات داخلی از کمپین ترامپ دارند که می‌تواند اتهامات جدیدی را علیه نامزد جمهوریخواه انتخابات آمریکا مطرح کند.

رویترز گزارش داده است که در هفته‌های اخیر، هکرها شروع به ارسال ایمیل‌های کارزار انتخاباتی ترامپ به یک گروه سیاسی دموکرات کردند که مجموعه‌ای از مطالب را در وب‌سایت خود به نام «آمریکن ماک‌ریکرز» منتشر کرده و در اختیار شماری از روزنامه‌نگاران مستقل قرار داده که دست‌کم یکی از آنها مطالب را در پلتفرم «سابستک» پست کرده است.

این مطالب حاوی مکاتبات کارزار انتخاباتی ترامپ با مشاوران و سایر حامیانش است که در آنها به طیف وسیعی از موضوعات پرداخته شده است.

رویترز با رصد کردن فعالیت‌ هکرها گزارش داده است که جمهوری اسلامی به رغم صدور کیفرخواست دادستانی آمریکا علیه سه ایرانی مرتبط با سپاه پاسداران به دلیل هدف قرار دادن اعضای کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ به مداخله در انتخابات آمریکا مصمم است.

در کیفرخواست تنظیم‌شده، این سه نفر، مسعود جلیلی، سید علی آقامیری، و یاسر بلاغی، از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معرفی شدند.

در این کیفرخواست اشاره شده است که یک گروه هکر مرتبط با رژیم جمهوری اسلامی ایران، موسوم به«مینت سنداستورم» یا «ای‌پی‌تی ۴۲»، گذرواژه‌های چند تن از کارکنان ستاد انتخاباتی ترامپ را در فاصله ماه‌های اردیبهشت و خرداد به سرقت برد.

هکرها که از شخصیت جعلی «رابرت» استفاده می‌کنند در گفت‌و‌گو با رویترز به اتهامات مطرح‌شده توسط آمریکا اشاره مستقیمی نکردند و یکی گفت: «واقعاً انتظار دارید من پاسخ دهم؟»

دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد که گزارش‌های مربوط به دست داشتن جمهوری اسلامی ایران در هک کردن انتخابات آمریکا «بی‌پایه و اساس و کاملاً غیرقابل قبول» است.

به گزارش رویترز پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) که در حال تحقیق درباره فعالیت هکری جمهوری اسلامی علیه هر دو کارزار ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات پیش‌رو است، از اظهار نظر خودداری کرد.

دیوید ویلر، بنیانگذار «آمریکن ماک‌ریکرز»، به رویترز گفته اسنادی در سایت آنها به اشتراک گذاشته است معتبر و در راستای منافع عمومی بوده است.

ویلر گفت هدفش افشای «میزان سرخوردگی کمپین ترامپ در تلاش برای پیروزی» و ارائه اطلاعات درست به مردم بود و از صحبت در مورد اینکه مطالب از کجا به دست آمده‌اند خودداری کرد.

کارزار انتخاباتی ترامپ در اوایل ماه جاری اعلام کرد که عملیات هک جمهوری اسلامی، «به قصد مداخله در انتخابات سال ۲۰۲۴ و ایجاد هرج و مرج در سراسر فرآیند دموکراتیک آمریکا بوده است.»

کارزار آقای ترامپ تأکید کرد هر خبرنگاری که اقدام به انتشار این مطالب کند، در راستای منافع «دشمنان آمریکا» گام برداشته است.

یوجاد لگام، روزنامه‌نگار و نویسنده یک خبرنامه سیاسی، اوایل مهر با استناد به مجموعه اسناد «ویژه و محرمانه‌ای» که فردی با نام «رابرت» برایش ایمیل کرده بود از ادامه تلاش جمهوری اسلامی برای هک ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ خبر داد.

همچنین ببینید: جمهوری اسلامی از تلاش برای هک و افشای اسناد ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ دست نکشیده است

شرکت «مایکروسافت» روز چهارشنبه ۲ آبان گفت که یک گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات در آمریکا به‌ صورت مداوم در حال جستجو در سایت‌ها و رسانه‌های خبری ایالات متحده است. به عقیده کارشناسان، این جستجوها می‌تواند «تدارکات برای عملیات نفوذ مستقیم‌تر» باشد.

این گزارش خاطرنشان می‌کند هکرها که مایکروسافت آنها را «کاتن سند استورم» یا «طوفان شن‌پنبه» نامیده است و با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مرتبط هستند، چندین «سایت مرتبط با انتخابات» را در برخی ایالت نوسانی آمریکا که از آنها نام برده نشده است، بررسی کردند.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا تأکید کرده است دولت بایدن «به شدت هر دولت یا نهاد خارجی را که تلاش می‌کند در روند انتخابات ما مداخله کند یا به دنبال تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک ما باشد، محکوم می‌کند.»

منبع: رویترز