گزارشهای رسمی حاکی از مراحل پایانی فاز دوم آواربرداری ویرانههای «متروپل» در آبادان است. همزمان جو شهر ایذه در استان خوزستان «بهشدت امنیتی» گزارش شده است.
عملیات آواربرداری و جستوجو برای یافتن مفقودین برج دوقلوی «متروپل» پس از بیرون آوردن اجساد ۳۷ تن از جانباختگان در حالی رو به پایان است که سازمان هلال احمر خوزستان در روز حادثه اعلام کرده بود دستکم ۸۰ تن زیر آوار گرفتار ماندهاند.
برخی منابع خبری شمار جانباختگان را «۳۸ تن» اعلام کردهاند.
با گذشت ۱۱ روز از فرو ریختن سازه «متروپل» در مرکز شهر آبادان، خبرگزاری جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۱۲ خرداد نوشت، بنا بر «اعلام قطعی دانشگاه علوم پزشکی آبادان، ۳۸ نفر» مفقود شده بودند و «تاکنون اجساد ۳۷ نفر از زیر آوار بیرون کشیده شده است.»
در همین گزارش، ایرنا اضافه کرده است، «عملیات جستوجو برای یافتن افراد احتمالی گرفتار در زیر آوار» ادامه دارد.
سعید حافظی، روزنامهنگار اهل آبادان ساکن آلمان از «دفن پراکنده اجساد» خبر داده و در توییتی نوشته است: «اجازه دفن در یک قطعه مشخص که یادآور این جنایت باشد را ندادند.»
از سویی، حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که در روزهای گذشته عمده ویدئوهای شهروندان از اعتراضات را منتشر کرده، روز پنجشنبه با بازتاب ویدئویی منتسب به شهر ایذه، گزارش داد که «دهها پیام و ویدئو» طی این روزها دریافت کرده حاکی از آن که «جو شهر ایذه بهشدت امنیتی شده است و لباس شخصیها و مأموران اسلحه به دست، خیابانهای شهر را پر کردهاند.»
گزارشهای روز چهارشنبه از آبادان نیز حاکی از آن بود که مقامات با ایجاد اختلال در اینترنت در آبادان و قطع برق و بستن «تمام مغازهها» در خیابانهای منتهی به بقایای «متروپل»، شرایطی ایجاد کردهاند که شهروندان آن را به «حکومت نظامی» تعبیر میکنند.
همچنین ببینید: «حکومت نظامی» در آبادان؛ از قطعی اینترنت و برق تا بستن «تمام مغازهها»
بخشهایی از برج «متروپل» روز دوشنبه دوم خرداد در خیابان امیری آبادان فرو ریخت و بنا بر آنچه تاکنون مقامات رسمی اعلام کردهاند، «رعایت نکردن استحکام سازه و لحاظ نکردن مسائل فنی» موجب ریزش آن شده است.
مصطفی متدین، نماینده تامالاختیار قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در امور مربوط به ساختمان «متروپل»، روز پنجشنبه با بیان این که «عوامل زیادی در ریزش ساختمان نقش داشته»، گفته است: «برای مثال مردم، کارشناسان و برخی مسوولان در ارتباط با نقصهای ساختمان اطلاع داشتهاند، ولی هرگز موضوع را به صورت جدی پیگیری نکردهاند.»
صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، اعلام کرده است که تلاش خواهند کرد فاز دوم عملیات جستوجو و آواربرداری امروز پنجشنبه به پایان برسد و سپس نسبت به «نحوه رفتار با باقیمانده سازه و چگونگی مدیریت آن تصمیمگیری خواهد شد.
از سویی، حمید مرانیپور، دادستان عمومی و انقلاب آبادان عنوان کرده است که با تشکیل «ستاد رسیدگی و پیگیری امور حقوقی و قضایی»، شکایت آسیبدیدگان «متروپل» خارج از نوبت در حال انجام است.
موج اعتراضات گسترده در ایران پس از فروریختن «متروپل» در آبادان از سر گرفته شد و به برخی شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنهای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادهاند.
دفتر «دموکراسی، حقوق بشر، و کار» وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه با اعلام حمایت از حقوق مردم ایران برای تجمع مسالمتآمیز، اعلام کرد، ادامه اعمال خشونت توسط حکومت جمهوری اسلامی علیه معترضان را محکوم میکند.
همچنین ببینید: وزارت امور خارجه آمریکا اعمال خشونت علیه «مردم شجاع ایران» را محکوم کرد