«حکومت نظامی» در آبادان؛ از قطعی اینترنت و برق تا بستن «تمام مغازه‌ها»

آرشیو

گزارش‌ها از آبادان حاکی از آن است که در دهمین روز از ریزش برج دوقلوی «متروپل» مقامات با ایجاد اختلال در اینترنت در آبادان و قطع برق و بستن «تمام مغازه‌ها» در خیابان‌های منتهی به بقایای این سازه شرایطی ایجاد کرده‌اند که شهروندان آن را به «حکومت نظامی» تعبیر می‌کنند.

بنا بر گزارش‌های غیررسمی، این وضعیت که از شامگاه شنبه برقرار بوده، چهارشنبه ۱۱ خرداد تشدید شده است.

با قطع برق و اینترنت، گزارش‌های شهروندی با تأخیر بیشتری در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.

پیش‌تر، سعید حافظی، روزنامه‌نگار اهل آبادان ساکن آلمان که وقایع این شهر را از نزدیک دنبال می‌کند، در توییتی به نقل از یک منبع آگاه از وجود «چهار هزار نیروی ضد شورش در آبادان» خبر داده بود.

همچنین پایگاه خبری و تحلیلی امتداد با اشاره به هراس مقامات جمهوری اسلامی از جمع شدن مردم، گزارش داده بود که از شنبه شب، عملا فضای شهر آبادان به حالت حکومت نظامی در آمده و در کنار ممنوعیت مطلق حضور ایستاده افراد در جمع‌های دو و سه‌نفره، تردد شهروندان در همین تعداد نیز ممنوع شده و مأموران به‌سرعت دستور حرکت به آنها می‌دهند.

با تشدید نقص آزادی‌های عمومی در ایران، دفتر «دموکراسی، حقوق بشر، و کار» وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ادامه اعمال خشونت توسط حکومت جمهوری اسلامی علیه معترضانی که در ایران به طور مسالمت‌آمیزی تظاهرات می‌کنند، محکوم می‌کند و در توییتی نوشت، «ایرانیان شجاع» از حکومت می‌خواهند «به نگرانی‌های مشروع ‌آنها در مورد شرایط ناشی از سوء‌مدیریت و بی‌توجهی رژیم» رسیدگی کند.

این دفتر اعلام کرد که آمریکا از حقوق مردم برای تجمع مسالمت‌آمیز و ابراز وجود حمایت می‌کند.

همچنین ببینید: وزارت امور خارجه آمریکا اعمال خشونت علیه «مردم شجاع ایران» را محکوم کرد

شمار جان‌باختگان واقعه فرو ریختن برج دوقلوی «متروپل» در مرکز شهر آبادان تا صبح چهارشنبه به دست‌کم ۳۷ تن رسید و روشن نیست چند تن دیگر همچنان در زیر آوار مانده‌اند.

به گزارش ایرنا، احسان عباسپور، فرمانده ویژه آبادان، روز چهارشنبه ۱۱ خرداد همچنین گفت تلاش برای یافتن پیکرهای احتمالی زیر آوار همچنان ادامه دارد.

به گفته سعید حافظی،‌ روزنامه‌نگار، پیکر اغلب جان‌باختگان بومی از زیر آوار «متروپل» بیرون کشیده شده و خانواده‌های چند تن دیگر از زیر آوار ماندگان «همچنان پیگیر هستند»، اما گروهی از کارگران «از روستاهای اطراف شهرکرد، اراک و روستاهای استان لرستان» در ساختمان بوده‌اند، که احتمالا خانواده‌های آنها همچنان از واقعه بی‌خبرند.

همچنین، گزارش‌هایی از بازداشت گروهی از شهروندان معترض آبادان منتشر شده که از جمله نام «جمال موسایی‌زاده» و آرش قلعه‌گلابتاکنون انتشار یافته است.

در این حال، خبرگزاری ایسنا از برگزاری مراسم تشییع همسر و دو فرزند فوزیه جلیلیان، پرستار بخش کرونایی یکی از بیمارستان‌های خوزستان در روز چهارشنبه با حضور پرشمار مردم گزارش داده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدحسین احمدی شاهرودی عضو مجلس خبرگان رهبری از حوزه خوزستان نیز عصر سه‌شنبه در مراسم یادبود جان‌باختگان واقعه فروریختن ساختمان متروپل آبادان در مسجد ولیعصر تهران با بیان این که «تورم و گرانی شرایط زندگی و تأمین معیشت را برای مردم سخت کرده»، گفت: «می‌گویند امتحان الهی است. اگر امتحان الهی است فقط برای ما است؟ فقط برای ما ایرانی‌ها است؟ چطور در کنار ما کشور عراق این مصیبت تورم و گرانی را ندارند؟ یعنی خدا نمی‌خواهد آن‌ها را امتحان کند؟»

همچنین به گزارش خبرگزاری ایرنا نماینده تام‌الاختیار قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در پروژه متروپل از نهایی شدن «تخریب بقایای ساختمان» خبر داد و گفت که «این عملیات حدود سه ماه زمان می‌برد.»

به گفته مصطفی متدین، «انفجار سازه آخرین انتخاب» است، چرا که «بحث روانی موضوع» باید رعایت شود.

اعتراضات مردمی در استان خوزستان که از شامگاه دوم خرداد پس از واقعه ریزش سازه «متروپل» در آبادان آغاز شده، سه‌شنبه شب نیز ادامه یافت و معترضان در شهرهای آبادان، شادگان و به خیابان‌ها آمدند.

علی شمخانی که در روزهای گذشته گزارش‌هایی درباره ارتباط برادرزاده‌اش با هلدینگ «عبدالباقی» مطرح شده، سه‌شنبه ۱۰ خرداد در سخنانی در این مراسم بدون تکذیب این ارتباط، گزارش‌های منتشر شده را «آوار روانی هدایت‌شده» خواند و ادعا کرد گروه‌هایی که آنها را «سلطنت‌طلب‌ها، منافقین، و تجزیه‌طلب‌ها» نامید، «با گسیل نیرو، محورهای این آوارسازی روانی هستند» و «به کمک شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای وارد این معرکه شدند.»

همچنین ببینید: افزایش شمار جان‌باختگان «متروپل» به دست‌کم ۳۷ تن

موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند.