منابع خبری به نقل از مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد، از پلمب یک واحد آرایشگاه مردانه در مشهد خبر دادند.
خبرگزاری دولتی ایرنا با بازتاب این خبر نوشته است که علت این اقدام «رفتارهای هنجارشکنانه» بوده است.
محسن صیادی نیز هیچ جزییات بیشتری در این زمینه ارایه نداده و مشخص نیست این عنوان جدید برای آرایشگاه مردانه چه مصادیقی دارد و بر اساس کدام مصوبه و قانون صورت گرفته است.
صیادی در تشریح برخوردهای حکومتی با اصناف در قالب بازرسی، گفته است که «در یک روز سه واحد فست فود و سه کافی شاپ در سطح شهر مشهد به دلیل رعایت نکردن قوانین ماه رمضان پلمب شدند.»
پلمب واحدهای صنفی به بهانه مقررات ماه رمضان و «هنجارشکنی» در روزهای گذشته نیز خبرساز بوده است. در همین رابطه ۱۹ فروردین ماه رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد که در ماه رمضان ۳۶۶ مرکز تهیه و توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی به مراجع قضایی معرفی و تا آن روز ۱۰۶ مرکز پلمب شده است.
در همان روز روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد تنها در شنبه ۱۸ فروردین تعداد ۱۲ پرونده برای واحدهای صنفی متخلف تشکیل و ۴ واحد صنفی در زاهدان پلمب شد.
در همین رابطه جمعه ۱۷ فروردین نیز خبرگزاری صدا و سیما نیز اعلام کرد که در اجرای طرح «ارتقاء امنیت اجتماعی» در حوزه صنوف و برخورد با «حرمت شکنی» ماه رمضان ۷ واحد صنفی متخلف در جیرفت پلمب شد.
گزارشها نشان می دهد که تا نیمه ماه رمضان در هرمزگان ۱۰۷ واحد صنفی پلمب و ۱۳ مرد و ۱ زن به دادگاه معرفی شده، ۵۵ واحد در خوزستان، ۴۲ واحد صنفی در مشهد، ۳۰ واحد در اصفهان و ۶ واحد در قزوین پلمب شده است. پلمب واحدهای صنفی در تمامی شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاها به شکل گسترده صورت گرفته است.
خوردن و آشامیدن در انظار عمومی در ماه رمضان در فاصله اذان صبح و مغرب در ایران ممنوع است و با عنوان «روزهخواری بدون دلیل و عذر شرعی» که «عملی حرام» شمرده میشود، میتواند مجازاتهایی از جمله شلاق در پی داشته باشد.
مطابق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، «هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرام نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل داری کیفر نیست، ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید فقط به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»