صندوق بین المللی پول از دولتها خواسته است برای حل بحران اقتصادی جهان، کوششهای خود را هماهنگ کنند

گزارش جدید آی ام اف حاکی است که وضع سیستم مالی جهان در شش ماه گذشته بدتر شده و تخمین خود را از زیانهای ناشی از سقوط سهام و کاهش ارزش اوراق بهادار و مشکلات دیگر به یک تریلیون و چهارصد میلیارد دلار افزایش داد که صدها میلیارد دلار از آنچه در آغاز تخمین زد بدتر است.

این گزارش در حالی منتشر می شود که مسئولان مالی از سراسر جهان در تلاش هستند یک بحران اعتبار را که اقتصاد جهان را را به رکود تهدید می کند، متوقف سازند.

در ایالات متحده، بانک مرکزی سعی دارد اعتبار کوتاه مدت را که برای سلامت مالی بسیاری از شرکتها حیاتی است بازگرداند، و روز سه شنبه اعلام کرد با خرید سفته وامهای کوتاه مدت پرداخت می کند.

اینگونه وامها معمولا از مجموعه پولهای سرمایه گذاری برداشت می شود، اما قیمت آنها اخیرا بشدت بالا رفته است.

در همین حال، وزیران مالی اتحادیه اروپا سعی دارند با افزایش حساب هایی که بیمه از آنها در برابر ورشکستگی بانکها حفاظت می کند، اعتماد را به صاحبان سپرده های بانکی باز گردانند. آنها همچنین در باره پاسخهای مشترک به بحران مالی بحث می کنند.

در این میان، بازار های بورس جهان پس از زیانهای عمده در روز دوشنبه، نتایج متفاوتی را در معاملات روز سه شنبه گزارش دادند.

بازار های بورس در اروپا از افزایشی بین یک و دو درصد خبر دادند. یک شاخص اصلی در هنگ کنگ، در پایان معاملات پنج درصد پایین آمد، اما تایوان و کره سود بردند.

روز دوشنبه، معروفترین شاخص بورس آمریکا برای نخستین بار ظرف چهارسال زیر رقم ۱۰ هزار بسته شد. این تحول پس از آن روی داد که میانگین شاخص صنعتی داو جونز بیش از سه و نیم درصد پایین آمد.

روز سه شنبه، دلالان به اقدام بانک مرکزی استرالیا در پایین آوردن نرخ بهره واکنش نشان دادند و گفتند امیدوار هستند بانکهای مرکزی دیگر نیز در کوشش برای بازشدن بازار اعتبار، کاهش مشابهی انجام دهند.

روز جمعه قانونگزاران آمریکا برنامه ۷۰۰ میلیارد دلاری نجات موسسات مالی را تصویب کردند، و پرزیدنت بوش گفت سرمایه گذاران باید به این برنامه فرصت دهند، تاثیر گذار شود.