بان کی مون از تاثیر بحران اقتصادی آمريکا برجهان و عدم همکاری جمهوری اسلامی با آژانس انرژی اتمی ابراز نگرانی کرد

رییس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برخی از کشور های عضو آن سازمان را به تهاجم متهم کرد.

در همین حال بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، از تاثیر بحران اقتصادی ایالات متحده در جهان و همچنین ادامه برنامه اتمی ایران و عدم همکاری دولت جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی ابراز نگرانی کرد.

در جلسه افتتاحیه شصت و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد میگوئل دسکوتو براکمن، رییس این دوره مجمع عمومی، از برخی از اعضای قدرتمند سازمان ملل انتقاد کرد و گفت، «بسیار اندوهناک است که برخی از اعضای شورای امنیت که نمی توانند خود را از بند اعتیاد به جنگ آزاد سازند، صلح و امنیت جهان را به خطر انداخته اند.»

آقای دسکوتو بویژه شورای امنیت سازمان ملل را که شامل پانزده عضو است و پنج عضو دائمی آن یعنی بریتانیا، ایالات متحده، روسیه، فرانسه، و چین دارای حق وتو هستند مورد انتقاد قرار داد و گفت، «امتیاز حق وتو به برخی از اعضای شورای امنیت این توهم را داده است که می توانند هر کاری بکنند بدون این که پیامدی داشته باشد.»

آقای دسکوتو که نیکاراگوئه تبار و طرفدار دولت چپ آن کشور است ادامه تحریم تجاری ایالات متحده علیه کوبا را نیز مورد انتقاد قرار داد.

در همین حال، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، امروز (سه شنبه) در یک مصاحبه مطبوعاتی در نیویورک از اثر احتمالی بحران اقتصادی ایالات متحده در جهان ابراز نگرانی کرد و گفت، «من از این بحران اقتصادی بویژه تحولات اخیر مالی در وال استریت بسیار نگرانم. این بحران اثر منفی و جدی بر سایر کشور ها و روند رشد اقتصاد جهان خواهد داشت.»

او ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده و سایر کشور های پیشرفته ریشه این بحران را یافته و برای حل آن چاره جویی کنند.

بان کی مون سرد شدن اخیر روابط ایالات متحده و روسیه را که ناشی از حمله نظامی روسیه به گرجستان است موقتی خواند و گفت، «ما نمی باید بدبین و مضطرب باشیم. بارها کشورهای عضو شورای امنیت با یکدیگر توافق نداشته اند. من مطمئنم که رابطه دو کشور بهبود خواهد یافت.»

در حمله روسیه به گرجستان صد ها نفر کشته و صدوپنجاه هزار نفر دیگر شهر ها و روستا های خود را رها کرده و به دیگر مناطق آن کشور پناه بردند.

دبیر کل سازمان ملل متحد از گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه اتمی ایران ابراز نگرانی کرد و گفت، «این گزارش من را بسیار نگران کرده است. دولت ایران می باید از قطعنامه های شورای امنیت پیروی کند و به خواست جامعه بین المللی گوش فرا دهد.»

سیاستمدارانی که در جلسه امروز سازمان بین المللی انرژی اتمی در وین شرکت داشتند گفتند گزارش سازمان شامل عکس ها و مدارکی است که نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است موشک های دوربرد خود را برای حمل کلاهک اتمی مجهز سازد.

گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران همچنان غنی سازی اورانیوم را که میتواند برای تولید انرژی اتمی یا در کلاهک های اتمی به کار آید ادامه می دهد، و تهران مانع ادامه تحقیق های آژانس در مورد برنامه اتمی ایران شده است.