براون: جهان بيش از اين نمی تواند عدم انتشار نتيجه رای گيری انتخابات زيمبابوه را تحمل کند

" hspace=2 src="/persian/images/ap_britain_UK_brown_19mar08_eng_1901.jpg" width=189 align=left vspace=2 border=0>هنوز نتيجه قطعی انتخابات زيمبابوه معلوم نيست و به تازگی دولت رابرت موگابه رئيس جمهور آن کشور با شمارش مجدد آرا موافقت کرده است. گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، در همين رابطه گفته بود جهان بيش از اين نمی تواند عدم انتشار نتيجه رای گيری انتخابات زيمبابوه را از جانب رژيم حاکم آن کشور تحمل کند.

با وجوديکه گوردون براون از منتقدين رژيم حاکم بر زيمبابوه است تا بحال در خصوص انتخابات دهم فروردين در زيمبابوه اظهار نظر نکرده بود.

نخست وزير بريتانيا در اولين بيانات رسمی خود در مورد رای گيری اخير در زيمبابوه خواستار احترام به حقوق دموکراتيک مردم آن کشور شد، زيرا سکنه زيمبابوه در انتخابات رياست جمهوری شرکت کرده اند اما رژيم رابرت موگابه از اعلام نتايج آن رای گيری خودداری می کند.

نخست وزير بريتانيا با اشاره به اجلاس سازمان توسعه و همکاری آفريقای جنوبی که ناظر بر انتخابات زيمبابوه بوده بروز هر گونه خشونت و ناآرامی در آن کشور را غير قابل قبول خواند و از عکس العمل خود بعنوان ارسال پيامی واضح و روشن در حمايت از مردم سالاری برای رژيم حاکم موگابه در زيمبابوه نام برد.

گوردون براون تاکيد کرد حاکميت تقريبا ۳۰ ساله رابرت موگابه حاصلی جز فقر بيشتر سکنه زيمبابوه و فلج شدن سيستم اقتصادی آن کشور نداشته بطوری که برخی از موسسات اقتصادی بين المللی نرخ تورم در آن کشور را تا ۱۰۰ هزار درصد اعلام کرده اند. بعلاوه صد ها هزار نفر بيکارند و هزاران نفر ديگر به دلائل سياسی و عمدتا اقتصادی آن کشور را ترک کرده اند. تورم بی رويه قيمت مواد خوراکی شوک شديدی به مردم فقير زيمبابوه وارد کرده و احتمال بروز خشونت ها در آن کشور را بيشتر کرده است.

نخست وزير بريتانيا در ادامه سخنان خود به اوضاع دارفور سودان اشاره کرد. به نظر او با وجود تلاش های سازمان ملل متحد و اعزام صلحبانان آن سازمان به دارفور درگيری ها همچنان در آن منطقه ادامه دارد و در چند هفته گذشته ۵۰ هزار نفر از خانه و کاشانه خود رانده شده اند و کم غذائی مزمن در مورد مردم مصيبت زده دارفور در برخی نقاط حالت قحطی بخود گرفته و ابعاد تراژدی دارفور را بزرگتر کرده است.

در انتها نخست وزير بريتانيا خواستار کمک های بين المللی بيشتر به مردم مصيبت زده دارفور و تلاش سازمان های بين المللی برای پايان دادن به خشونت ها در آن منطقه شد.