واکنش های بين المللی به نشست گروه ۵+۱ در باره برنامه اتمی جمهوری اسلامی ايران

گروه ۵+۱ امروز در برلين در مورد متن قطعنامه سومی برای وضع تحريمهای شديدتر عليه جمهوری اسلامی تشکيل جلسه ميدهد. اين جلسه باشرکت وزرای خارجه ۵ عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل بعلاوه آلمان برگزار ميشود.

سعيد ليلاز تحليلگر اقتصادی ايرانی معتقد است شرايط برای همکاری چين و روسيه با آمريکا و ديگر کشورهای غربی برای قطعنامه سوم دشوارتر شده است. وی ضمن اذغان به مشکلات اقتصادی ايران از جمله نرخ تورم و بيکاری بالا نه بخاطر تحريمهای پيشين شورای امنيت که بلحاظ سو مديريت دولت تهران بوده است.

فرانک والتر اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان و ميزبان اين جلسه گفته است کانون توجه اين جلسه حفظ اتحاد جامعه بين المللی و تأکيد آن بر تبعيت جمهوری اسلامی از قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل است.

وزير امور خارجه آمريکا در پرواز به برلين به خبرنگاران گفت هنوز تا توافق کامل بر متن قطعنامه سوم فاصله زياديست. همتای آلمانی وی نيز گفته است قول نميدهد در انتهای جلسه توافقی حاصل شده باشد و يا نميتواند پيش بينی کند چه تحريمهای ديگری ممکن است در متن گنجانده شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفته است تلاش گروه۵+۱ نتيجه نخواهد داد و ضرر هر تحريمی متوجه خود آن کشورها خواهد شد.

محمد علی حسينی گفت ايران به همکاری خود با iaea ادامه ميدهد.

جان بولتون سفير سابق آمريکا در سازمان ملل به خبرگزاری فرانسه گفته است تحريمهای بيشتر مؤثر نخواهند بود و احتمال حمله امريکا به ايران در يک سال آينده نيز بسياز ناچيز است. وی افزود اين امرفشار را به اسرائيل منتقل ميکند که اگر حس کند ايران به نقطه دستيابی به توانائی توليد بمب اتم برسد آنگاه اسرائيل ممکن است تصميم به توسل به نيروی قهريه بگيرد.

آقای بولتن معتقد است زمانيکه ايران به اين توانائی دست يابد محاسبات منطقه تغيير خواهد کرد لذا حمله بازدارنده يا سرنگونی رژيم ايران بايد پيش از اينکه به توليد بمب بپردازد صورت گيرد.