چشم اندار صلح بين دو کره شمالی و جنوبی مثبت ارزيابی می شود

درگيريهای مرزی ميان دو کشور کره شمالی و جنوبی در سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ با اعلام دستيابی کره شمالی به تکنولوژی ساخت بمب اتمي، نگرانی بزرگی را در منطقه پديد آورد. اما گفتگوهای شش جانبه به منظور خلع سلاح هسته ای کره شمالی در برابر دريافت کمکهای اقتصادي، به ديدار تاريخی رهبران دو کشور در ماه گذشته منجر شد. اما تاکنون مرزهای آبی دو کشور که طی جنگهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ از سوی ايالات متحده به نمايندگی سازمان ملل تعيين شده، مورد تاييد کره شمالی قرار نگرفته است. از اين رو، کيم جانگ سو، وزير دفاع کره جنوبي، وارد پيونگ يانگ شد تا با کيم ايل چول، همتای کره شمالی خود پيرامون مرزهای آبی و حقوق بهره گيری از دريای زرد و گسترش همکاريهای اقتصادی ميان دوکشور به توافق برسند. اين دومين ديدار وزيران دفاع دو کشور پس از جنگ دهه پنجاه است.

اين مذاکرات که از سه شنبه آغاز شده می تواند بر وحدت شبه جزيره کره منجر شود؛ اما وزير دفاع کره شمالی در اين باره گفت، «جدايی کره موضوعی اساسی است و آنچه مهم است اين که ما بايد مشکلات ميان خود را حل کرده و به نسل بعدی واگذار نکنيم.»

او ادامه داد، «با توافقهای ۱۵ ژوئيه سال ۲۰۰۰ و سوم اکتبر امسال، اگر ما مشکلات نظامی را حل کنيم فکر می کنم وحدت دو کره می تواند امکانپذير شود.»

وزير دفاع کره جنوبی ضمن تاييد گفته های همتای شمالی خود می گويد، «اگر ما به توافق دست يابيم، دوره ای که چشم به راهش هستيم خواهد رسيد.»

هرچند دو کشور پس از جنگ ۱۹۵۰ تاکنون نتوانسته اند پيمان آتش بس را به پيمان صلح تبديل کنند؛ اما از پس اين توافقات، چشم انداز پيمان صلح و وحدت دوباره کره ديدنی شده است. هم اينک کره شمالی با ارتش يک ميليون و دويست هزار نفره خود که بيشترشان در مرزهای کره جنوبی مستقرند، رودرروی نيروهای ۲۸ هزار نفره امريکايی و ۶۷۰ هزار نفره کره جنوبی قرار گرفته اند.

از ديگر سو، کريستفر هيل، فرستاده ويژه ايالات متحده، در مذاکرات خلع سلاح هسته ای کره شمالی که در ژاپن بسر می برد، قرار است هفته آينده وارد پيونگ يانگ شود تا بر عمليات برچيدن تاسيسات هسته ای آن کشور نظارت کند. کريستفر هيل گفته است، بزودی نام کره شمالی از ليست حاميان تروريزم بين المللی خارج خواهد شد که اين به معنای بيرون آمدن کره شمالی از انزوای جهانی ست.